Uutiset

Tammerfesteillä taas kotimaiset kärkinimet

Ratinanniemen festivaalialue keräsi viime kesänä kolmessa päivässä 30 000 juhlijaa (kuva: Jarkko Laine)

Kaupunkifestivaali Tammerfest on julkaissut ohjelmistoaan tulevan kesän osalta. Ratinanniemessä ja Tullikamarilla nähdään tuttuja isoja nimiä ja tauon jälkeen lavalle nousevia jo takavuosilta tähtiä.

Tammerfesteillä taas kotimaiset kärkinimet

Tampereella heinäkuun puolivälissä 16.-18.7.2020 juhlittavan kaupunkifestivaali Tammerfestin pääareenan ohjelma on valmis. Ratinanniemen festivaalipuistossa esiintyvät paluun tekevä Tehosekoitin sekä uuden albumin julkaissut ja pitkän tauon jälkeen livenä nähtävä Antti Tuisku.

Yleisön toiveesta Tammerfestin yleisöä saapuvat viihdyttämään myös kolme Emma-pystiä vastaanottanut Lauri Tähkä, kotikentällään esiintyvä festivaalin vakiovieras, konkariyhtye Popeda, neljä Emmaa haalinut ja hallikiertueen myötä festarilavoille saapuva rap-duo JVG, pop-tähti SANNI ja Iiro Rantalan kanssa kesällä keikkaileva Eppu Normaali.

Groovaavaa kesämenoa Ratinanniemessä tarjoilevat Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani sekä reggaeyhtye Jukka Poika & Band. Bileet laittaa viimeistään pystyyn Teflon Brothers.

Yleisön ikisuosikki, laulaja-lauluntekijä J. Karjalainen, rock-moottori Apulanta, ”Epäröimättä hetkeekään” -biisin julkaissut rap-artisti Elastinen, pop-kuningatar Kaija Koo, Vuoden naisartisti-Emmalla palkittu Ellinoora, uuden tulemisen elektrovivahtisella Momentum-trilogiallaan tehnyt Chisu ja toisen albumin julkaissut Vesala ovat niin ikään festivaalin tuoreita kiinnityksiä.

Myös Tullikamari on jälleen mukana Tammerfestissä. Tullikamarilla esiintyvät 15.-18. heinäkuuta muun muassa Dave Lindholm Lights, Kakka-hätä 77, Anssi Kela, Vesterinen Yhtyeineen ja pitkästä aikaa Suomirokkia elävänä vispaava Aknestik. 

Tammerfestin keskiviikko tarjoaa lauluntekijöiden juhlaa, kun Dave Lindholm on keikalla uuden kivenkovan livebändinsä Lightsin kanssa. Illan täydentää tekstittäjien aateliin lukeutuva Jarkko Martikainen. Martikainen valmistelee syksyllä ilmestyvää uutta albumia Luotetut Miehet -yhtyeensä kanssa. Tammerfestissä kuullaan rakkaita lauluja sooloesityksenä.

Tammerfestin torstaissa päästään kuulemaan uuden aallon kotimaista rockia sen punkimmalta laidalta. Harvinaista herkkua on Kakka-hätä 77 -yhtyeen paluu lavoille, näitä keikkoja ei ole usein! Sen lisäksi nähdään mm. suitsutusta keränneen levyn IV julkaissut kouvolalainen Lasten Hautausmaa ja livenä villisti rockaava Ursus Factory.

Tullikamarin Tammerfestin perjantaina nähdään laaja otanta kotimaisen rockin osaamista, kun elämäkertakonserteillaan ihastuttanut Anssi Kela vaihtaa taas rockvaihteen päälle bändeineen. Hänen lisäkseen Pakkahuoneen lavalla nähdään jo 1990-luvulta hittejä tehnyt Jonna Tervomaa, joka valmistelee uutta materiaalia. Klubin puolella esiintyy viime vuonna debyyttilevynsä julkaissut, Scandinavian Music Groupinkin riveistä tuttu laulaja Pauliina Kokkonen duokeikalla sekä uuden vuosikymmenen ep-julkaisulla avannut tamperelainen poprock-ryhmä Tammela 33100.

Vesterinen Yhtyeineen on villinnyt Suomea mielettömän suositun Faaraoiden aika -kiertueen myötä. Tammerfestin aikaan yhtye saapuu huipentamaan lauantai-illan karkelot Tullikamarin Pakkahuoneelle. Vesterinen saa vahvaa taustatukea Haukiputaan Aknestikiltä. Muun muassa Suomirokkia- ja Jokapäivä -hiteistä tunnettu orkesteri palaa todella pitkän tauon jälkeen ilahduttamaan myös tamperelaisyleisöä.