Uutiset

SaariBluesia tähdittävät mm. Tuomari Nurmio, Aija Puurtinen ja Marjo Leinonen

Viikinsaaressa vietetään 13. kesäkuuta juurimusiikin juhlaa, kun SaariBlues marssittaa lavalle nimekkään esiintyjäkaartin. Tiedottaja Markku Makkonen vieraili FUN Tampereen aamussa ja kertoi festivaalin ohjelmasta.

SaariBluesia tähdittävät mm. Tuomari Nurmio, Aija Puurtinen ja Marjo Leinonen

Tampereen kesän perinteinen SaariBlues tuo tänä vuonna lavalle suomalaisen musiikkilegendan toisensa perään. Tapahtumassa nähdään mm. Tuomari Nurmio, Aija Puurtinen ja Marjo Leinonen.

Tampereen Pyhäjärven kesäkeitaassa esiintyvät Tuomari Nurmio & Tohtori Hillilä, Aija Puurtinen & Brooklynin satu, Marjo Leinonen & Knucklebone Oscar, Dr. Helander & Third Ward sekä JJ Nybergh & The Blues Radiators.

Vuonna 1979 uransa aloittanut Tuomari Nurmio lupaa tuoda Tohtori Hillilän kanssa Viikinsaareen sähköistä shamanismia ja primitiivistä alkumusiikkia. Aija Puurtinen & Brooklynin satu vie puolestaan festivaalivieraat suomalaisten Amerikan-siirtolaisten tarinalliseen maailmaan, jota maustetaan finglish-kielikukkasin. Marjo Leinonen & Knucklebone Oscar - Night Fighters saattaa sen sijaan helposti olla tapahtuman kuumin ja rajuin kaksikko: ovathan molemmat hahmot tunnetusti veret seisauttavia esiintyjiä.

Dr. Helander & Third Ward soittaa ankaraa bluesia. Laulaja-kitaristi Ilkka Helanderin seurassa stagella loistavat basisti Esa Kuloniemi ja rumpali Leevi Leppänen, joten kokemus, palo ja osaaminen ovat nyt niin huipussa kuin ne Suomessa voivat olla. SaariBluesin toinen täyteläinen siniverinen yhtye on JJ Nybergh & The Blues Radiators, jonka väännössä ja boogiessa hyvä fiilis on ehdottomasti sääntö.

SaariBlues 2020, Viikinsaari, Tampere

la 13.6.2020:

Tuomari Nurmio & Tohtori Hillilä
Aija Puurtinen & Brooklynin satu
Marjo Leinonen & Knucklebone Oscar - Night Fighters
Dr. Helander & Third Ward
JJ Nybergh & The Blues Radiators
 

Markku Makkonen aamuvieraana 19.2.