Uutiset

Raskaan liikenteen tehovalvonta paljasti runsaasti rikkeitä

Poliisi valvoi viime viikolla raskasta liikennettä koko maassa tehostetusti. Erityishuomio kiinnitettiin tarkkaamattomuutta liikenteessä aiheuttaviin tekijöihin, mikä aiheuttikin runsaasti seuraamuksia.

Raskaan liikenteen tehovalvonta paljasti runsaasti rikkeitä

Poliisin koko maassa viime viikolla suorittamassa raskaan liikenteen tehovalvonnassa määrättiin kaikkiaan 500 seuraamusta ja 250 huomautusta erilaisista rikkeistä. Erityisesti valvonnassa oli tarkkaamattomuutta liikenteessä aiheuttavat tekijät. Tarkkaamattomuudesta liikenteessä kirjoitettiin kaikkiaan 74 seuraamusta.

Tarkastuksissa tavattiin lisäksi ajo-oikeudettomia ja etsintäkuulutettuja henkilöitä. Lisäksi valvontajakson aikana paljastui kahdeksan alkoholirattijuopumuksia, ajo- ja lepoaikarikkomuksia ja ajopiirturirikkomuksia. Epäkuntoisuuksien takia seuraamuksia määrättiin lähes sadassa tapauksessa.

Valvonnan tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen sekä harmaan talouden ja kuljetusrikollisuuden torjunta. Valvontaa kohdennettiin aiemmilla valvontajaksoilla havaittuihin selkeimpiin epäkohtiin, kuten ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen sekä ajoneuvojen kuntoon.