Uutiset

Kangasala saa oman Beatles-tapahtuman

Mikko Kangasjärvi ja Sami Tenhunen vierailivat FUN Tampereen aamussa kertomassa ensi viikolla pääkirjasto Metsossa alkavasta Beatles-luentosarjasta. Samalla julkaistiin myös syyskuussa pidettävä Kangasala Beatles Happening.

Kangasala saa oman Beatles-tapahtuman

Kangasala Beatles Happening tuo Pirkanmaan talousalueelle kaivatun liverpoolilaiseen musiikkiin ja sen kulttuurisiin ilmiöihin keskittyvän tapahtuman. Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Kangasala-talossa koetaan kaksi syvälle merseybeatiin sukeltavaa konserttia sekä lauantain monipuolinen seminaaripäivä.

Kangasala Beatles Happeningin tähtivieras on vuonna 1947 syntynyt brittituottaja Chris Thomas, joka työskenteli George Martinin alaisuudessa White Album -pitkäsoiton äänityksissä vuonna 1968. Tuolloin 21-vuotias Thomas teki sittemmin merkittävän uran: hänen yhteistyökumppaneitaan ovat olleet mm. Pink Floyd, Procol Harum, Roxy Music, Elton John, Paul McCartney ja The Sex Pistols. Kangasalla Thomasin kanssa turistaan tietenkin lähinnä siitä, millaisen jäljen Beatles jätti nuoreen musiikkituottajaan.

Chris Thomasin Beatles-muistojen lisäksi seminaaripäivässä käsitellään mm. Beatlesin merkittävää vaikutusta populaarimusiikin kehitykselle, Beatlesin musiikin terapeuttista vaikutusta niin bändille itselleen kuin yhtyeen faneille ja Beatlesin asemaa Suomessa ennen ja nyt. Seminaarin aiheet niputetaan lopuksi peilaamalla Beatlesia ja vuotta 2020.

Kangasala Beatles Happening pidetään 4. ja 5. syyskuuta.

Kangasjärvi ja Tenhunen aloittavat Beatlesia koskevan luentosarjan Tampereen pääkirjasto Metsossa tiistaina 25. helmikuuta. Ensimmäisen luennon aiheena on beatlesque. Termillä beatlesque tarkoitetaan musiikkia, joka kuulostaa The Beatles -yhtyeen musiikilta tai tuo jollain tavalla mieleen kyseisen yhtyeen. Jokainen innokas musiikinkuluttaja on varmasti törmännyt esim. levyarvosteluissa lauseeseen "kyllä tästäkin levystä kuulee, että bändi on beatlesinsa kuunnellut". Myöhemmin luennoilla käsitellään mm. Beatles-jäsenten soolouria ja yhtyeen äänitystekniikkaa.

 

Mikko Kangasjärvi ja Sami Tenhunen aamuvieraana 17.2.