Uutiset

Penkkariajot tänä vuonna Hämeenpuistossa

Lukion päättävien abiturienttien penkkariajot pidetään Tampereella tämän viikon torstaina. Myös ajoreitti muuttuu, sillä tänä vuonna penkkariautot kiertävät Hämeenpuistoa. Kaikkiaan abeja kuljettaa noin 50 kuorma-autoa.

Penkkariajot tänä vuonna Hämeenpuistossa

Lukion päättävien abiturienttien penkkariajot pidetään Tampereella tänä vuonna viikkoa totuttua aiemmin, eli tämän viikon torstaina. Mukana penkkareissa 6.2.2020 ovat kaikki Tampereen kaupungissa toimivat lukiot, Ylöjärven lukio sekä Tampereen seudun ammattiopiston Tredun lukiokoulutusta järjestävät yksiköt. Abeja kuljettaa yhteensä noin 50 kuorma-autoa.

Autot kokoontuvat Särkänniemen alaparkissa Laiturikadulla klo 12, josta ne lähtevät kohti Hämeenpuistoa kahta eri reittiä. Osa ajaa suoraan Paasikivenkadun kautta Hämeenpuiston pohjoispäähän ja siitä edelleen kohti Hämeenpuiston eteläosaa. Noin puolet autoista kiertää Hämeenpuistoon Sepänkadun, Satakunnankadun ja Kortelahden kadun kautta. Hämeenpuisto kierretään kahteen kertaan, jonka jälkeen abeja kuljettavat kuorma-autot palaavat takaisin kouluille omia reittejään.

Penkkarijulisteet sijoitetaan tänä vuonna autojen vasemmalle, kuljettajan puoleiselle sivulle, joten yleisölle parhaat katselupaikat sijaitsevat Hämeenpuistossa. Myös perinteiset penkkarinamit heitetään yleisölle Hämeenpuiston puolelle.