Uutiset

Tampereen Teatterin esitykset saivat väen liikkeelle, uuden teatterinjohtajan hakuprosessi etenee

Reino Braggen johtama Tampereen Teatteri on saanut katsojat liikkeelle.

Pian eläkkeelle jäävän teatterinjohtaja Reino Braggen aikakausi Tampereen Teatterissa huipentui 2000-luvun ennätyslukemiin. Teatterin esitykset houkuttelivat vuonna 2019 liki 124 000 katsojaa.

Tampereen Teatterin esitykset saivat väen liikkeelle, uuden teatterinjohtajan hakuprosessi etenee

Teatterinjohtaja Reino Braggen johtajakausi huipentui koko vuosituhannen katsojaennätykseen. Vuonna 2019 teatteriesityksiä oli 468, ja niissä kävi yhteensä 123 939 katsojaa. Katsojamäärä nousi edellisestä vuodesta reilulla 5 000 katsojalla, ja kaikkien näyttämöiden kokonaistäyttöaste oli komea 89 %. Edellisenä vuonna 2018 teatterissa kävi 118 816 katsojaa.

Tampereen Teatterin ja Tampereen Työväen Teatterin yhteinen Tampereen Liikkuva Näyttämö vieraili Dostojevskin Idiootti -esityksellä syksyn aikana 27 hoitokodissa, missä sen näki 1 773 katsojaa.

Lisäksi Tampereen Teatterin yleisötapahtumiin (mm. avoimet harjoitukset, teatterikierrokset, Taidetestaajat, klubi-illat ja -matkat, keskustelutilaisuudet) osallistui 6 900 asiakasta.

Vuonna 2019 Tampereen Teatteriin eniten katsojia keräsi Georg Malviuksen ohjaama Disney-suurmusikaali Notre Damen kellonsoittaja, jonka näki syksyn aikana 29 914 katsojaa. 65 esityksen katsomot täyttyivät 99-prosenttisesti. Seuraavina tulivat myös Malviuksen ohjaama Sademies 17 279 katsojalla (täyttöprosentti 93) ja Marika Vapaavuoren ohjaama Anna Karenina 11 027 katsojalla (täyttöprosentti 92). Päänäyttämöllä esitettiin vuoden aikana kahdeksaa eri tuotantoa, ja päänäyttämö täyttyi 90-prosenttisesti.

Frenckell-näyttämön katsotuimmat esitykset olivat Mikko Kannisen ohjaama komedia Juurihoito 6 392 katsojalla (täyttöprosentti 90), Samuli Reunasen ohjaama Elling 5267 katsojalla ja Esa Latva-Äijön käsikirjoittama ja ohjaama Rikos ruutupaperilla 4 638 katsojalla. Frenckell-näyttämöllä esitettiin vuoden aikana 15 eri tuotantoa, ja näyttämö täyttyi 84-prosenttisesti.

Kulttuuriravintola Kivessä nähtiin vuoden aikana 14 eri tuotantoa. Suosituin oli Mari Turusen ja Kaisa Helan käsikirjoittama ja esittämä Häpeä! – Nolo komedia, joka täyttyi 100-prosenttisesti saaden 2 195 katsojaa.

Teatterinjohtajahaku kiinnosti

Tampereen Teatterin teatterinjohtajahaku käynnistyi ennen joulua Reino Braggen ilmoitettua jäävänsä eläkkeelle elokuun alusta 2020. Hakuaika päättyi viime perjantaina, ja hakemuksia tuli 29 kappaletta.

Teatterinjohtajahakuprosessi etenee tällä viikolla haastatteluilla. Teatteri ei julkista hakijoiden nimiä.