Uutiset

Poliisi tutkii Lempäälän tulipaloja

Lempäälässä syttyi viime yönä kaksi eri tulipaloa. Toisessa tuhoutui omakotitalo täysin, toisessa kolmikerroksinen talo sai pahoja vaurioita.

Poliisi tutkii Lempäälän tulipaloja

Sisä-Suomen poliisi tutkii maanantain vastaisena yönä syttyneitä tulipaloja Lempäälässä. Kahdella eri palopaikalla on etäisyyttä noin kilometri. 

00.40 aikaan on tullut hätäkeskukseen ilmoitus tulipalosta Lempäälän Syrjätiellä. Paikalle meni useita pelastuksen yksiköitä sekä poliisi. Palonsyyntutkinnassa ilmeni melko nopeasti, että tulipalon epäillään syttyneen laittomasta huumausaineiden kasvatustoiminnasta, kasvatukseen käytetystä sähkötekniikasta. Omakotitalossa on ollut suuri kannabiskasvattamo. Poliisi tutkii asiassa törkeää huumausainerikosta ja yleisvaaran tuottamusta. Poliisi on ottanut kiinni yhden henkilön rikoksesta epäiltynä, 80- luvulla syntyneen miehen. Palohetkellä vuokrattuna ollut omakotitalo tuhoutui palossa täysin.

06.30 aikaan noin kilometrin päästä Lempäälän Monttutieltä tuli ilmoitus palosta 3-kerroksisessa puutalossa. Paikalle lähti osa Syrjätiellä sammutustöissä vielä olleista pelastuslaitoksen yksiköistä sekä poliisi. Rakennus tuhoutui palossa pahoin. Monttutien tulipaloa on syytä epäillä tahallaan sytytetyksi. Poliisi on ottanut kiinni yhden henkilön rikoksesta epäiltynä. Poliisi ei avaa tarkemmin kiinniotetun tietoja tässä vaiheessa. Poliisi tutkii tuhotyö-rikosta.

Huolimatta lyhyestä etäisyydestä palojen välillä ja läheisestä ajankohdasta syttymiselle, poliisi ei tässä vaiheessa epäile palojen liittyvän toisiinsa.