Uutiset

Valokuvanäyttely esittelee Kauppahallin historiaa

Pohjoismaiden suurin kauppahalli löytyy Tampereelta (kuva: Sangyune Lee).

Perjantaina avautuva valokuvanäyttely esittelee Pohjoismaiden suurimman kauppahalloin historiaa sen rakennusvaiheesta 1990-luvulle. Näyttelyn koostanut apulaistutkija Liina Luoma kertoi näyttelystä FUN Tampereen haastattelussa.

Valokuvanäyttely esittelee Kauppahallin historiaa

Pohjoismaiden suurin kauppahalli on toiminut Tampereella vuodesta 1901. Pirkanmaan maakuntamuseo on koostanut Kauppahallin vaiherikkaan historian digitaaliseksi valokuvanäyttelyksi. Vanhat valokuvat ovat Vapriikin kuva-arkistosta. Näyttelyn avajaisia vietetään 10.1. klo 17-20 Kauppahallissa iltahalli -tapahtuman yhteydessä.

Digitaalinen valokuvanäyttely on nähtävillä sekä Kauppahallissa että Ratikkakahvilan viereisessä näyttelytoteemissa Keskustorilla.

Näyttelyn avajaisten yhteyteen on toteutettu ilmaisia opastuskierroksia, jotka johdattavat Kauppahallin tarinoihin ja historiaan. Opastukset alkavat perjantaina 10.1. klo 17.30 ja 18.30 Ratikkakahvilan edestä ja päättyvät Kauppahalliin. Kauppahallissa esiintymässä ovat Trio Nautilus ja Janne Laurila klo 17, 18 ja 19.

"Kauppahalli vanhoissa valokuvissa" -näyttelyn avajaisten koko ohjelma on katsottavissa Kauppahallin verkkosivustolta.

Liina Luoma haastattelussa 10.1.