Uutiset

Poliisilta lisätietoa tapahtumista Kangasalla: "Epäillyllä oli mukanaan käsi- ja kaasuase. Hän oli myös varautunut sytyttämään tulipalon"

Sisä-Suomen poliisi on antanut lisää tietoa Kangasalla Finnentiellä tiistaina Tredun toimipisteellä tapahtuneesta tilanteesta.

Poliisilta lisätietoa tapahtumista Kangasalla: "Epäillyllä oli mukanaan käsi- ja kaasuase. Hän oli myös varautunut sytyttämään tulipalon"

Sisä-Suomen poliisi on antanut  lisää tietoa Kangasalla Finnentiellä tiistaina Tredun toimipisteellä tapahtuneesta tilanteesta. Poliisi sai hälytystehtävän Tredun toimipisteelle klo 11.34. Ilmoituksessa kerrottiin, että eräältä koulun oppilaalta oli otettu pois reppu, jossa on aseita. Kyseinen henkilö otettiin kiinni koulusta klo 11.43.

Epäillyllä oli mukanaan käsi- ja kaasuase. Hän oli myös varautunut sytyttämään tulipalon. Hän oli esittänyt suusanallisen uhkauksen ja esittänyt reppunsa sisältöä henkilökunnalle. Tämän vuoksi hänen reppunsa otettiin henkilökunnan toimesta haltuun ja poliisi hälytettiin paikalle.

Huolimatta kyseessä olevista rikosnimikkeistä ei poliisin mukaan kukaan koulussa ehtinyt joutua konkreettiseen hengen tai terveyden vaaraan. Koulu järjestää tarvittaessa kriisiapua henkilökunnalle ja oppilaille

Poliisin esitutkinta on käynnistynyt ja poliisi on puhuttanut epäiltyä kerran. Tapahtumista on muodostunut selkeä kuva. Esitutkinnasta ei ole tarvetta tiedottaa enempää.