Uutiset

Hävittäjät syynissä Pirkkalan tukikohdassa

Tampereen taivaalla saattaa näkyä lähiviikkoina tavallista enemmän hävittäjiä. Pirkkalan tukikohta isännöi tammi- ja helmikuun aikana tapahtumaa, jossa vertaillaan tulevia hävittäjähankintoja Suomen olosuhteissa.

Hävittäjät syynissä Pirkkalan tukikohdassa

Tampereen seudulla nähdään taivaalla tavallista enemmän hävittäjiä lähiviikkojen aikana. Satakunnan lennoston Pirkkalan tukikohta isännöi HX Challenge -testaus- ja todentamistapahtumaa, jonka tarkoituksena on vertailla puolustusvoimille mahdollisesti hankittavien eri hävittäjien sopivuutta ja toimivuutta Suomen olosuhteissa.

HX Challenge kestää tammikuun alusta helmikuun loppuun.

Jokaisen kandidaatin testeihin on varattu seitsemän arkipäivää. Ensimmäiset Eurofighterit saapuvat Pirkkalaan loppiaisen jälkeen ja viimeiset Super Hornetit poistuvat helmikuun lopussa.

HX Challengen aikataulu:

Eurofighter Typhoon 9.–17.1.2020
Dassault Rafale 20.–28.1.2020
Saab Gripen 29.–6.2.2020
Lockheed Martin F-35 7.–17.2.2020
Boeing F/A-18 Super Hornet 18.–26.2.2020