Futis

Hradecky: parempi joukkue voitti

Lukas Hradeckyn loistotorjunnat eivät riittäneet tällä kertaa voittoon.

Suomen maalilla loistotorjuntoihin venynyt Lukas Hradecky oli luonnollisesti pettynyt tappioon, mutta myönsi Italian paremmuuden. Italia otti voiton Ratinassa maalein 2 - 1.

Hradecky: parempi joukkue voitti

Suomen tappioton taival Ratinassa EM-karsintojen osalta päättyi sunnuntai-iltana, kun Italia haki vierasvoiton maalein 2 - 1. 

Ottelun avausmaali nähtiin vajaan tunnin pelin jälkeen, kun Ciro Immobile puski pallon Suomen maalin ylänurkkaan. Kotiyleisö sai herkkua reilut kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Teemu Pukki kaadettiin boksissa ja Suomelle tuomittiin rangaistuspotku. Pukki laukoi itse pallon maaliin yli 16 000 katsojan riemuksi.

Loppuun asti Suomi ei kuitenkaan kyennyt tasatilannetta pitämään, vaan myös Italia sai pallon pilkulle, kun peliväline osui Sauli Väisäsen käteen. Jorginho ohitti rankkarista Suomen maalilla useisiin loistotorjuntoihin venyneen Lukas Hradeckyn ja vei joukkueensa voittoon.

Italia jatkaa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä kuuden sarjakierroksen jälkeen. Suomi on toisena kuusi pistettä Italian perässä. Lohkon muissa otteluissa Armenia kukisti Bosnia-Hertsegovinan ja nousi Suomen lähimmäksi uhkaajaksi kolmen pisteen päähän. Bosnia-Hertsegovina on viisi pistettä Huuhkajista.

Kreikka ja Liechtenstein pelasivat tasapelin 1 - 1 ja molemmat joukkueet ovat jo käytännössä menettäneet mahdollisuutensa jatkoon.

Suomen ottelut jatkuvat lokakuussa, kun 12. päivä edessä on vierasottelu Bosnia-Hertsegovinaa vastaan ja 15. päivä kotiottelu Armeniaa vastaan.

Päätöskierroksilla marraskuussa Suomi kohtaa vielä Liechtensteinin kotona ja Kreikan vieraissa.

Lukas Hradeckyn tunnelmat ottelun jälkeen

Teemu Pukki ottelun päätyttyä: