Uutiset

Nuorille huumeongelmaisille apua ilman lähetettä

Tampereelle on avattu uusi matalan kynnyksen päihdepoliklinikka 16 - 25 -vuotiaille nuorille. Hoitotyön päällikkö Anu Vähäniemi ja uudella polilla työskentelevä sairaanhoitaja Jouko Lemmetty kävivät vieraanamme kertomassa Tampereen huumetilanteesta.

Nuorille huumeongelmaisille apua ilman lähetettä

Tampereen kaupunki on perustanut uuden matalan kynnyksen palvelun 16–25-vuotiaille tamperelaisille ja orivesiläisille nuorille, joilla on huumeisiin liittyviä ongelmia.

Hatanpäällä Sarviksella sijaitseva nuorten päihdepoliklinikka Nuppo auttaa myös nuorten läheisiä. Nuppoon ei tarvita lähetettä vaan apua tarvitseva nuori tai hänen läheisensä voi ottaa sinne suoraan yhteyttä. Myös esimerkiksi koulun ja opiskeluterveydenhuollon henkilökunta voi ohjata nuoren Nuppoon. Tarvittaessa Nupossa on mahdollisuus käydä myös nimettömänä pari ensimmäistä kertaa.

Nupossa työskentelee sosiaalityöntekijä ja kaksi sairaanhoitajaa, lisäksi apuna käytetään kokemusasiantuntijoita. Nuppo tekee tiivistä yhteistyötä kaupungin nuorispsykiatrian sekä eri järjestöjen kanssa. 

Anu Vähäniemi ja Jouko Lemmetty aamuvieraana 22.8.