Uutiset

Uusi laituri liikuntarajotteisille on avattu Naistenlahden satamaan

Kuva: Veli-Matti Lahdenniemi (tampere.fi)

Tampereella Naistenlahden satamaan valmistui esteetön laituri, joka mahdollistaa sekä liikuntarajoitteisten että näkövammaisten pääsyn esteettömästi veneisiin. Erityistarpeisiin suunniteltu ja toteutettu laituri on ainutlaatuinen Suomessa.

Uusi laituri liikuntarajotteisille on avattu Naistenlahden satamaan

Esteetön laituri sijaitsee Naistenlahden sataman pohjoisreunalla Poijukadun puolella Lapinniemen kylpylän ja Merimarinan kohdalla. Laiturin. Tällä hetkellä laituriltaa on vuokrattavissa kuusi 3,5 metrin levyistä esteetöntä venepaikkaa. Laiturilta pääsee siirtymään veneisiin metrin levyistä puomia pitkin, joka kantaa sähköpyörätuolinkin.

Laiturin venepaikat erottuvat helposti sinisen värinsä ansiosta, ja huomioväri auttaa myös heikkonäköisiä erottamaan laiturialueen kaiteineen. Näkövammaisia liikkumisessa opastaa laiturin keskellä kulkeva ohjainraita ja venepaikan kohdan osoittavat kohoumat.

Esteettömiä venepaikkoja on tarkoitus lisätä vielä kuudella ensi vuonna. Näiden paikkojen suunnittelussa voidaan Joen mukaan ottaa huomioon erilaisten käyttäjien kuten rollaattorin avulla liikkuvien tarpeet. Satamatoimistoon kannattaa olla yhteydessä, jos on ideoita tai toiveita venepaikan ominaisuuksista ja varustuksista.

Satamapäällikkö Matti Joen haastattelu (Toim. Valtteri Makkonen)