Futis

Ilves taisteli tasapelin kärkikamppailussa

HJK vaikutti jo ottaneen Ilveksen kiinni sarjataulukossa, mutta lisäajan maalilla Lauri Ala-Myllymäki tasoitti pelin pilkulta. Ilves säilytti paikkansa kärkipaikalla Veikkausliigassa. Diogo Tomas käy haastattelussa läpi ottelua.

Ilves taisteli tasapelin kärkikamppailussa

Tammelan stadion oli loppuunmyyty lämpimässä lauantaissa, kun katsojia oli 5050. Ottelu oli tasainen ja molemmat sai hyviä paikkoja pitkin ensimmäistä puoliaikaa, mutta maaleja ei nähty. Ainoa tilastomerkintä oli Kolumbialaisen Parra Sinisterran keltainen kortti. Tilanteessa tuomari päätti katsoa hyötynäkökulmaa ja Ilves ei saanut vapaapotkua. Tilanne oli puoliajalla 0-0.

 

Toisella puoliajalla Ilves sai kylmää vettä niskaansa 55 minuutilla, kun Riku Riski iski kauden neljännen osumansa. HJK näytti jo vievän ottelun, kunnes vieraiden pelaajat alkoivat hermoilemaan ja ottivat varsinaisen peliajan neljällä viimeisellä minuutilla neljä varoitusta. Lopuksi niistä viimeinen, Rafinhan kortti, toi Ilvekselle pilkun ja tupsukorvien paras maalintekijä Lauri Ala-Myllymäki iski tasoituksen. 1-1 tulos jäi lopputulokseksi ja Ilves säilytti kärkipaikkansa sarjataulukossa.

Seuraava ottelu Ilveksellä on Fc Honkaa vastaan lauantaina 27.7.
 

Diogo Tomasin haastattelu (Toim. Jani Saari)