Uutiset

Nyt se varmistui: Tampereella pelataan jääkiekon MM-kisoja vuonna 2022

Miesten jääkiekon MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen kertoi Suomen jääkiekkoliiton tiedotustilaisuudessa, että Tampere on MM-kisojen 2022 pääisäntä.

Tampereen uusi parasta aikaa valmistuva uusi monitoimiareena toimii jääkiekon MM-kisojen päänäyttämönä vuoden 2022 miesten kisoissa. Kisojen toisen paikkakunnan osalta neuvottelut jatkuvat.

Nyt se varmistui: Tampereella pelataan jääkiekon MM-kisoja vuonna 2022

Tampereen uusi parasta aikaa valmistuva monitoimiareena toimii jääkiekon MM-kisojen päänäyttämönä vuoden 2022 miesten kisoissa. Vahvistus asialle saatiin maanantaina Suomen jääkiekkoliiton Tampereella pitämässä tiedotustilaisuudessa.

Tampereella pelataan kisojen toinen alkusarjan lohko, kaksi puolivälierää, välierät ja mitalipelit.

- Tavoitteenamme on järjestää toukokuussa 2022 kaikkien aikojen MM-kisat, tähän Tampere ja upouusi areena tarjoavat meille upeat puitteet. On todella hienoa tulla Tampereelle, jossa kisoihin halutaan panostaa merkittävästi myös kaupungin toimesta. Itse kisapaikka mahdollistaa sijaintinsa puolesta sen, että areenalle on helppo tulla ympäri Suomen, ja vieläpä ekologisesti, kertoi kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen.

Edellisten MM-kotikisojen tuotoilla Jääkiekkoliitto on rahoittanut mm. seuroissa työskenteleviä taitovalmentajia, nais- ja tyttökiekon ja maalivahtivalmennuksen kehittämistä ja Vierumäellä toimivaa Jääkiekon Kehityskeskusta. MM-voittovarojen ansiosta Suomessa on vuosien saatossa pystytty merkittävästi panostamaan mm. nuorisomaajoukkueiden toimintaedellytyksiin ja 1990-luvulla alueille rekrytoitujen aluevalmentajien (ent. liittokouluttajat) palkkaus perustui aluksi MM-kotikisoista saatuihin tuottoihin. Tukea on kohdistettu myös seurojen valmennuspäälliköiden palkkaukseen ja seuratoiminnan auditointeihin.

Tampereen Kannen rakentamisesta vastaava rakennusyhtiö SRV iloitsee siitä, että Suomen kansalle tärkeät jääkiekon MM-kisat on ensimmäinen suurtapahtuma, jota uusi areena pääsee isännöimään.

- Vuoden 2021 jälkimmäisellä puoliskolla valmistuva uuden aikakauden elämysareena tarjoaa sekä pelaajille, yleisölle että kumppaneille parhaat mahdolliset puitteet nauttia lajin kansainvälisestä supertapahtumasta, varatoimitusjohtaja Timo Nieminen SRV:ltä sanoo.

Miesten jääkiekon MM-kisat pelataan Suomessa 13.-29.5.2022. Ensi keväänä kisoja isännöi Sveitsi, vuoden 2021 kisaisännyyden jakavat Valko-Venäjä ja Latvia.

 

Heikki Hietasen haastattelu (toim. Ilkka Lahti):