Uutiset

Timo Favorinin tarinasta ilmestyy kirja – kirjoittajana tamperelainen Linda Huhtinen

Erotuomari Timo Favorin tekee historiaa perjantain paikallisottelussa, kun hän tuomitsee tuhannetta kertaa Liigaottelua. Favorinin kiehtova tarina päätyy myös kansien väliin. Linda Huhtisen kirjoittama kirja ilmestyy ensi syksynä.

Timo Favorinin tarinasta ilmestyy kirja – kirjoittajana tamperelainen Linda Huhtinen

Tänään tuhannennen ottelunsa tuomaroiva Favorin tekee illan Tappara-Ilves -ottelussa suomalaista urheiluhistoriaa. Tuhat ottelua on korkein lukema, johon suomalainen tuomari on noussut.

Yli kaksikymmentävuotisen uran Liigatuomarina tehneen Favorinin tarina kootaan elämäkerraksi. Bazar-kustantamon julkaisema kirja ilmestyy 13.9.2019. Kirjan kirjoittaa tamperelainen runoilija, kanavaltamme tuttu juontaja Linda Huhtinen.

Ammatiltaan Favorin on myös ylä- ja alakoulun matemaattisten aineiden, erityisopetuksen ja joustavan perusopetuksen opettaja. Favorinilla on pitkä tausta tarkkailuluokan opettajana.

Syyskuussa ilmestyvä elämäkerta pitää sisällään laajan läpileikkauksen kotimaisen jääkiekon kulisseihin sekä Timo Favorinin pitkään uraan opettajana.

Hänen tarinaansa liittyy monenlaisia käänteitä, joihin mahtuu iloa ja hyvin murheellisiakin kertomuksia. Timon hahmo on vakavamielinen ja sääntöjä tarkasti tulkitseva. Hänen tavaramerkikseen muodostunut hymyilemättömyys herätti kiinnostukseni. Mitä enemmän Timon kertomuksia sain kuulla, sitä voimakkaammin ymmärsin, että jääkiekkokansan olisi syytä kuulla hänen elämäntarinansa, Huhtinen kertoo.
Aivan tyypillisestä urheilukirjasta ei kirjoittajan mukaan ole kyse. Huhtisen mukaan kirjaan mahtuu urheilun lisäksi koskettavia kertomuksia, maailman tutkiskelua ja runoutta.

Favorin aloitti Liigan tuomarina vuonna 1997. Uran huippukohtia ovat olleet mm. tuomarointi kuudessa SM-liigan finaaliottelussa ja Torinon olympialaisissa 2006. Kaikkiaan Favorin on tuomaroinut huipputason otteluita kotimaan lisäksi neljässätoista eri maassa.

Timo Favorin ja Linda Huhtinen julkaisivat tiedon kirjaprojektista ensimmäisenä tämän aamun ohjelmassa.

Kuuntele haastattelu tästä:

Timo Favorin Mansen Parhaassa Perjantaissa 1.2.