Uutiset

Kähkönen odottaa innolla Notre Damen kellonsoittajan pääroolia

Ensi syksynä ensi-iltansa Tampereen Teatterissa saavan suurmusikaali Notre Damen kellonsoittajan pääroolissa Quasimodon roolissa nähdään Petrus Kähkönen.

Kähkönen odottaa innolla Notre Damen kellonsoittajan pääroolia

Tampereen Teatterissa ensi syksynä nähtävän Notre Damen kellonsoittaja –suurmusikaalin Quasimodon päärooliin on valittu Petrus Kähkönen, joka on tuttu lukuisista Helsingin kaupunginteatterin musikaaleista, mm. Kinky Boots -musikaalista.

Rohkean ja kauniin mustalaistyttö Esmeraldan roolissa nähdään Josefin Silén, arkkidiakoni Claude Frollon roolissa tenori Ilkka Hämäläinen ja urhoollisen kapteeni Phoebusin roolissa Lari Halme.

Muissa rooleissa nähdään Antti Lang, Risto Korhonen, Ville Mäkinen, Pia Piltz, Arttu Ratinen, Anna-Maija Jalkanen, Helena Rängman, Matti Hakulinen, Pyry Smolander, Joel Forsström, Elisa Piispanen, Ilona Chevakova, Elina Rintala, Panu Kangas, Filip Rosengren, Jukka Wennström, Osku Ärilä, Aki Haikonen ja Raisa Kekäläinen. Lisäksi musikaalissa esiintyy kamarikuoro Tampere Cappella ja Suomen Teatteriopiston opiskelijoita.

Suurmusikaali Notre Damen kellonsoittaja saa Suomen kantaesityksen 13. ja 14. syyskuuta 2019 Tampereen Teatterin päänäyttämöllä. Musikaali perustuu Disneyn animaatioelokuvaan vuodelta 1996 ja Victor Hugon vuonna 1831 julkaistuun samannimiseen romaaniin.

Notre Damen kellonsoittaja kertoo rohkeudesta ja sorrosta, vihasta ja rakkaudesta – taistelusta paremman maailman puolesta. Sen tapahtumat sijoittuvat 1400-luvun lopun Pariisiin. 

Petrus Kähkösen tunnelmat