Uutiset

Vuoden Työnantajaa haetaan taas

Vuoden Työnantaja 2018 -kisa käynnistyy. Projektipäällikkö Ville Korpiluoto ja kilpailun suojelijana toimiva Minna Metsälä kertoivat kisasta FUN Tampereen aamussa.

Vuoden Työnantajaa haetaan taas

Pirkanmaan paras työnantaja palkittiin ensimmäisen kerran vuonna 1983, tänä vuonna parhaasta työnantajuudesta palkitaan jo 36. kerran. Tänä vuonna Vuoden työnantaja -kilpailu järjestetään myös Ahvenanmaalla ja Vaasassa. Kilpailun tarkoitus on herättää keskustelua hyvästä työnantajuudesta ja nostaa esiin parhaat työnantajat. Mukaan kilpailuun pääsee ainoastaan yleisten ilmiantojen kautta ja finalistit käyvät läpi tarkan seulan. “Pirkanmaalla kilpailu on kerännyt kiitosta ja ihastusta niin työnantajien kuin työntekijöiden keskuudessa. On todella hienoa, että kilpailu ja sitä myötä keskustelu hyvästä työnantajuudesta leviää tänä vuonna myös Ahvenanmaalle ja Vaasaan”, iloitsee kilpailun projektipäällikkö Ville Korpiluoto.

Viime vuosina kilpailun konsepti on vakiintunut käsittämään yleisen ilmiantovaiheen, finalistihaastattelut ja henkilöstökyselyt. Hyvin konseptoitu kilpailumalli antaa erinomaisen pohjan toteuttaa kilpailu nyt ensimmäistä kertaa myös Vaasan ja Ahvenanmaan alueilla, joissa toteutuksesta vastaavat paikalliset nuorkauppakamarit. Tämän vuoden kilpailun suojelija on Tampereen kauppakamarin puheenjohtaja Minna Metsälä. Metsälä summaa hyvää työnantajuutta seuraavasti: ”Työnantajan tehtävänä on pitää huolta siitä, että työn tekemisen perusedellytykset ovat aina kunnossa. Tähän kuuluvat esimerkkeinä selkeät tehtävänkuvat, tuloksentekoa tukeva organisoituminen ja oikeudenmukainen palkitseminen. Työnantajan tulee tukea hyvällä johtamisella myös innostavaa työilmapiiriä – vaikkakin työilmapiirin rakentamisessa jokaisen panos on merkittävä.”

Tammerkosken Nuorkauppakamarin järjestämään kilpailuun Pirkanmaalla voivat osallistua kaikki pirkanmaalaiset yritykset koosta tai toimialasta riippumatta. Työntekijöiden ehdotuksia hyvistä työnantajista otetaan vastaan 1.–26.10.2018 osoitteessa www.vuodentyonantaja.fi. Ilmiantoja tehneiden kesken arvotaan edellisvuosien tapaan palkallinen vapaapäivä. Kilpailua voi seurata myös Facebookissa ja Twitterissä tunnisteella #vuodentyönantaja

Ehdotusten perusteella lopulliseen kilpailuun valitaan finalistit, jotka käyvät läpi tiukan arviointiprosessin sisältäen haastattelut ja henkilöstökyselyn. Lopullisen valinnan Pirkanmaan Vuoden Työnantajaksi 2018 tekee raati, jossa kuuluu niin henkilöstön, yritysjohdon kuin yhteiskunnallisten vaikuttajien ääni. Raadin muodostavat Tampereen kauppakamarin yhteyspäällikkö Akira Ropo (pj), Pirkanmaan yrittäjien toimitusjohtaja Pasi Mäkinen, Tampereen kaupungin elinvoimajohtaja Teppo Rantanen, Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen, Pirkanmaan ELY-keskuksen projektikoordinaattori Mia Häkkinen, Pirkanmaan TE-toimiston palvelujohtaja Irene Impiö, Tamperelainen-lehden kustannusjohtaja Aki Kola, Aamulehden päätoimittaja Jussi Tuulensuu, Tammerkosken Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Juha Herrainsilta sekä vuoden 2016 kilpailun voittaneen Solitan henkilöstöedustaja Roope Parviainen ja viime vuoden kilpailun voittajan BearIT:n toimitusjohtaja Teemu Karhu.

Viime vuonna kilpailun yhteydessä järjestettiin ensimmäistä kertaa seminaari, jossa kisassa parhaiten menestyneet yritykset sekä työelämän ja hyvinvoinnin asiantuntijat avasivat hyvän työnantajuuden kulmakiviä. Tiistaina 25.9. järjestetään mielenkiintoinen preseminaari, jossa hyvästä työnantajamielikuvasta ja hyvän työnantajuuden toteuttamisesta käytännön tasolla keskustelevat Mika Kiiskinen, Monster.fi, Teemu Karhu BearIT ja Katriina Kiviluoto Solita Oy:sta. 

Ville Korpiluoto ja Minna Metsälä aamuvieraana 20.9.