Futis

Ilves otti vakuuttavan voiton Tammelassa sarjajumbosta

Isoilla kokoonpanomuutoksilla peliin lähtenyt Ilves voitti myllerryksessä olevan PS Kemin kotonaan 2-0. Ilveksen maaleista vastasi debyytti ottelun pelannut Tiemoko Fofana ja vaihdosta sisään tullut Marius Noubissi.

Ilves otti vakuuttavan voiton Tammelassa sarjajumbosta

 Ilves oli täysin hallitseva joukkue heti alkuvihellyksestä lähtien. Ottelun avausmaalin iski ensimmäistä Ilves otteluaan pelannut Tiemoko Fofana rangaistuspotkusta, jonka hän itse saalisti. Ps Kemi oli täysin vastaantulijana ja Jorginhon illan toinen keltainen kortti 39’ minuutilla varmisti Ilveksen täydellisen hallinnan. Ottelun lopullisen ratkaisun iski vaihdosta tullut Marius Noubissi toisen puoliajan alussa.

 
Ilves pelasi torstaina Eurooppa-liigan karsinnoissa Bulgariassa ja se näkyi kokoonpanossa. Ensiesiintymisen keltavihreissä teki myös 18-vuotias toppari Mikael Almen. Ennen peliä haastattelussa Jarkko Wiss kehui Almenin avaussyöttöjä, eikä turhaan. Vakuuttava debyytti siis sekä maalin iskeneeltä Fofanalta, että puollustuspäässä Almenilta. Mika Hilander pelasi nollapelin, jossa hänen maaliaan kohti ei tullut ensimmäistäkään laukausta.
 
Seuraava Fun Tampereen selostuspeli on 5.8, kun vastaan asettuu Fc Honka Tammelassa. 
Jani Saaren haastattelussa debyytin tehnyt Mikael Almen