Uutiset

Levää Pirkanmaalla nyt ajankohtaan nähden runsaasti: "Sinilevähavaintoihin pitäisi suhtautua aina vakavasti"

Sinilevää Virtain Toisvedellä 11.7. Kuva: Sini Yli-Öyrä.

Viime päivien lämmin ja aurinkoinen sää näkyy myös viikon 28 sinilevähavainnoissa, tiedottaa Pirkanmaan ELY-keskus. Järviwikin leväbarometrin mukaan sinilevää on ajankohdan keskiarvoon nähden runsaasti.

Levää Pirkanmaalla nyt ajankohtaan nähden runsaasti: "Sinilevähavaintoihin pitäisi suhtautua aina vakavasti"

Viime päivien lämmin ja aurinkoinen sää näkyy myös viikon 28 sinilevähavainnoissa, tiedottaa Pirkanmaan ELY-keskus. Runsaasti sinilevää havaittiin Pyhäjärvellä Pirkkalan Kränstolpan uimarannalla, Kirkonkylän rannassa Vesilahdella sekä Kangasalan Kirkkojärvellä. Yleisöhavainto runsaasta sinilevästä saatiin Pälkäneen Kukkiajärveltä. Vähäisempiä määriä levää havaittiin useammalla paikalla.

Sinileväesiintymiin on aina suhtauduttava mahdollisesti myrkyllisinä. Jos vedessä näkyy pieniä määriä sinilevähippuja, siinä voi vielä uida. Järviwikin leväbarometrin mukaan sinilevää on ajankohdan keskiarvoon nähden runsaasti.

Tampereen uimarantojen lämpötila- ja leväpalvelu löytyy osoitteesta www.tampere.fi/uimarannat. 

Vesitalousasiantuntija Sami Moilanen Pirkanmaan ELY-keskuksesta haastattelussa: