Uutiset

TAMK:n opiskelijat ja NASA raivaavat yhdessä esteitä Mars-lennon tieltä

Tampereen ammattikorkeakoulussa tähdätään korkealle.

Tampereen ammattikorkeakoulun konetekniikan yliopettaja Antti Perttula kävi keskiviikkona kertomassa TAMK:n ja NASA:n tekemästä yhteistyöstä, jonka tavoitteena on mahdollistaa miehitetty lento Marsiin.

TAMK:n opiskelijat ja NASA raivaavat yhdessä esteitä Mars-lennon tieltä

Tampereen ammattikorkeakoulun konetekniikan yliopettaja Antti Perttula kävi keskiviikon aamuvieraana kertomassa TAMK:n ja NASA:n (National Aeronautics and Space Administration) tekemästä yhteistyöstä, jonka tavoitteena on mahdollistaa miehitetty lento Mars-planeetalle.

TAMK:ssa työ NASA Epic Challenge -projektin parissa on jakautunut tällä hetkellä kolmelle tiimille: yksi tiimi tutkii ruoantuotantoa Marsissa; lähinnä levän kasvatusta. Kaksi muuta tiimiä tutkivat Marsiin soveltuvia lentävien dronejen konsepteja ja sitä, mitä niillä voisi avaruudessa tehdä.

Aloite yhteistyöhön tuli astronautti Charles Camardalta, joka tiesi TAMK:n drone-tutkimuksesta. 

Antti Perttula aamuvieraana 4.4.2018: