Uutiset

Eppu Normaali -veistos nousee Ylöjärvelle kesällä 2018

Bändin takana kuvassa oleva taiteilija Kimmo Schroderus tekee Eppu Normaali -monumentin.

Veistos valmistuu kesällä 2018 ja se sijoitetaan keskeiselle ja näkyvälle paikalle kaupungintalon aukiolle, lähelle ylöjärveläisten suosimaa Räikänpuistoa.

Eppu Normaali -veistos nousee Ylöjärvelle kesällä 2018

Ylöjärven kaupunki toteuttaa Eppu Normaali –veistoksen, joka valmistuu kesällä 2018. Veistos sijoitetaan keskeiselle paikalle, Ylöjärven kaupungintalon aukiolle. Kaupunki tilaa teoksen kuvanveistäjä Kimmo Schroderukselta.

Ylöjärven kaupunki haluaa kunnioittaa veistoksella ylöjärveläisyhtyeen poikkeuksellisen pitkää ja hienoa uraa.

”Ylöjärvi tunnetaan Eppu Normaalista. Yhtye perustettiin Ylöjärvellä vuonna 1976 ja Ylöjärvi on ollut siitä lähtien osa Eppuja ja päinvastoin”, toteaa Ylöjärven kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto.

Kaupunki ja yhtye tekivät taiteilijavalinnan yhdessä. Yhtyeen näkemyksillä oli ratkaiseva merkitys. Valintaprosessin aikana yhtye mieltyi kuvanveistäjä Kimmo Schroderuksen teosten muotokieleen ja hänen ajatuksiinsa tulevasta teoksesta.

”Veistoksen perusidea on selvillä ja se pohjautuu suoraan bändin historiaan. Näköisteosta tai patsasta ei ole tulossa”, paljastaa taiteilija Kimmo Schroderus.

Eppu Normaali -veistos on hankkeena hyvin poikkeuksellinen. Populaarikulttuuria tai sen edustajia ei ole Suomessa juurikaan ikuistettu julkisiin taideteoksiin.

Veistoksen budjetti on noin 100 000 euroa ja se katetaan pääosin kaupungin saamilla testamenteilla, jotka on osoitettu kulttuuritarkoitukseen. Veistos valmistuu kesällä 2018 ja se sijoitetaan keskeiselle ja näkyvälle paikalle kaupungintalon aukiolle, lähelle ylöjärveläisten suosimaa Räikänpuistoa. 

Pantse Syrjän haastattelu 6.6.

Taiteilija Kimmo Schroderus haastattelussa 6.6.