Mun Manse

Kesä Juicen kanssa

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä mukavuudenhaluisemmaksi valintani käyvät. Tiedättehän, korkokenkien sijasta valitsen mieluummin nuhruiset, mutta sitäkin käytännöllisemmät lenkkarit ja riskialttiin uutuusravintolan sijasta syön mieluummin perusvarmat Vaakon makkaraperunat.

Kesä Juicen kanssa

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä mukavuudenhaluisemmaksi valintani käyvät. Tiedättehän, korkokenkien sijasta valitsen mieluummin nuhruiset, mutta sitäkin käytännöllisemmät lenkkarit ja riskialttiin uutuusravintolan sijasta syön mieluummin perusvarmat Vaakon makkaraperunat. Toiset kutsuvat sitä ikääntymiseksi – minulle se on omanarvontuntevaa viisautta.

Ei siten liene yllätys, että pelaan varman päälle myös kesäisin. Jos alituisen räntäsateen pimentämässä perisuomalaisessa vuodessa saa nautiskella vain kuukauden tai pari, valitsee fiksumpi seuransa kunnolla.

Siksi minä vietän kesän Juicen kanssa.

Tampellan Esplanadilta, Pellavantorin kupeesta paikkansa saanut Juicen Kirjasto on tänä kesänä kulttuurinjanoisen musadiggarin ykköstärppi. Ensikertaa yleisölle avattava kirjasto on saanut tiloihinsa myös Juice-näyttelyn, jonka aarteet tekevät paikasta omintakeisen pop-museon. Yli kahdentuhannenkolmensadan kirjan kokoelman lisäksi kulttuurinystäviä hemmotellaan monimuotoisella kokoelmalla: näyttelyssä voit nähdä aarteita aina norjalaisesta villapaidasta legendaariseen neljäntuulenhattuun, muistivihoista ja kipsipatsaasta puhumattakaan. Juicen Kirjaston Tukiyhdistyksen kokoama, vaihtuva näyttely sivuaa Leskisen uraa aina kultalevyistä valokuviin ja erilaisiin tunnustuksiin. Kirjastolla hohkaa välitön rokkenroll-tunnelma: jo eteisaulassa näyttelytila todetaan Juicen omia sanoja mukaillen ydinaseettomaksi vyöhykkeeksi.

Juicen Kirjaston näyttely on avoinna kesäkuun ja heinäkuun ajan, aina keskiviikosta sunnuntaihin kello 12-17. Kirjasto avataan ensikertaa keskiviikkona 7.6 kello 12. Poikkeusaukiolot voi tarkistaa Facebookista, Juicen Kirjaston Tuki Ry:n sivuilta. Kirjastolla myydään myös erilaisia fanituotteita, toiminnan tukemiseksi.