Uutiset

Kulttuuriväki protestimarssilla

Tamperelainen kulttuuriväki lähtee torstaina soivalle protestimarssille tarkoituksenaan kiinnittää päättäjien huomio kaupungissa vallitsevaan tilojen puutteeseen. Yrittäjä ja kulttuurivaikuttaja Maria Mattila kävi vieraanamme kertomassa asiasta.

Kulttuuriväki protestimarssilla

Tamperelaiset kulttuuritoimijat järjestävät tänään soivan protestimarssin, jonka tarkoituksena on viestiä kaupungin ajaneen useita alan toimijoita ahtaalle. Esimerkiksi soittajilta, taiteilijoilta ja eri alojen pienyrittäjiltä on viety työtiloja viime vuosien aikana, eikä kaupungin vuokraamia tiloja ole pidetty asianmukaisessa kunnossa.

Onkiniemen irtisanomiset ovat viimeisin aiheeseen liittyvä tapaus, mutta sitä ennen alan toimijoita on häädetty muun muassa Rantatien, Pyynikin Trikoon ja Keltaisen talon tiloista.

Soiva protestimarssi lähtee rautatieasemalta klo 16.20 ja suuntana on Tampereen raatihuone. Mukaan on ilmoittautunut satoja osallistujia. 

Maria Mattila aamuvieraana 13.4.