Mun Manse

Höntsää höntsää! Eli minne viikonloppuna

Ystävänpäivänä 2011 edesmennyt ystävämme Jari Niämelä linjasi asian seuraavasti: Höntsy on lonkalta veretty pelitapahtuma, tuttavien kanssa pelaten, esimerkiksi äijien kiakkopeli kaukalossa ilman luistimia.

Höntsää höntsää! Eli minne viikonloppuna

Ystävänpäivänä 2011 edesmennyt ystävämme Jari Niämelä linjasi asian seuraavasti: Höntsy on lonkalta veretty pelitapahtuma, tuttavien kanssa pelaten, esimerkiksi äijien kiakkopeli kaukalossa ilman luistimia. Lämpimän pukeutumisen lisäksi tässä turnauksessa pakollisena varusteina ovat kypärä, lätkämaila, pelipaita ja tietysti Reinot.

Ja taas mennään! Järjestysluvultaan kahdeksannet Reiska-höntsyt mittelöidään legendaarisella Koulukadun kentällä tulevana viikonloppuna. Maailmanmestaruudesta kisaavat neljä naisten joukkuetta ja kahdeksantoista miesten joukkuetta. Yli kolmensadan höntsääjän joukosta löytyy eri urheilulajien tuttuja ammattilaisia, sekä liikunnallisia amatöörejä. Säännöt ovat selkeät: jokaisella pelaajalla tulee olla Reinot jalassa ja kypärä päässä. Kisa tulee ottaa vastaan pilke silmäkulmassa ja pelata kanssapelaajia arvostaen. Tampereen ylpeys, Hönttä, on antanut myös selkeät ohjeet pelissä onnistumiseen: pirä, pura ja verä.

Höntsyissä järjestetään lauantaina aamulla HOPE keräys. Jos kaapistasi löytyy ylimääräisiä urheiluvälineitä, esimerkiksi mailoja, palloja, kiekkoja, suksia, lenkkareita, luistimia, voit tuoda ne Hopen keräykseen Koulukadulle. Urheiluvälineet toimitetaan Hopen ry:n toimesta muun muassa vähävaraisille perheille ja erityisesti perheiden lapsille.

Kisoihin mukaan ilmoittautuneiden joukkueiden osallistumismaksut ovat perinteisesti ohjattu hyväntekeväisyyteen. Tänä vuonna kohteena on höntsyjen perustajan Jari Niemelän muiston ja elämäntyön kunnioittaminen. Kioskituotteiden myyntitulot ohjataan puolestaan Ilveksen jalkapallojoukkueen naisille. Tuomaripalkkiot Naisten Pankille, jolla on oma varainhankintakeräys turnauksen aikana.

Tavataan lauantaina, ystävät!

Juhlalliset avajaiset Koulukadun kentällä lauantaina klo 12:00. Ensimmäiset pelit pelataan 09:00. Tilaisuus on maksuton.