Mun Manse

Maailman naiset

Alkajaisiksi: hyvää naistenpäivää, arvon naiset!

Maailman naiset

Alkajaisiksi: hyvää naistenpäivää, arvon naiset!

Minä haaveilen maailmasta, jossa jokaisella ihmisellä olisi samanlainen ihmisarvo ja välillämme vallitsisi sukupuolesta riippumaton tasa-arvo. (Siksi lienee syytä toivottaa oikein kaunista päivää myös kaikille miehille!) 

Naispainotteisen suurperheen lapsena olen saanut kasvaa todellisuuteen, jossa en ole joutunut hakemaan syitä sille, miksi minulle naiseus on suurella kunnioituksella vaalittava arvo. Perheeni naisjäsenet ja naispuoliset ystäväni ovat tarinoideni sankarittaria ja elämäni tukipilareita. Minulle heidän kunnioittamisensa on itseisarvo.

Naiseuteen ja naisten oikeuksiin liittyvä keskustelu käy kuumana. Hyvä niin – hiljaisuudessa asiat eivät muutu, eivätkä ajatukset elä. Näiden ajatusten herättämiselle tarjotaan mitä otollisin tilaisuus viikonloppuna, kun WOW-festivaali saapuu Tampere-taloon.

Women of the World Finland on valtakunnallisesti toteuttava, kansainvälinen festivaalikokonaisuus, joka koostuu keskusteluista, esityksistä, komiikasta, tanssista, teatterista ja elokuvasta. Tapahtuman tarjouksena on tarjota mahdollisuus nähdä, kuulla ja kokea tarinoita tasa-arvon teemojen kanssa eläviltä ihmisiltä ja ottaa osaa keskusteluun ja tehdä yhdessä parempaa tulevaisuutta. Tapahtuma kuvaillaan osuvasti: ”WOW-festivaali syventyy rohkeasti niin vakaviin kuin hysteerisen hauskoihin teemoihin, mutta ennen kaikkea se juhlii naisia, tyttöjä ja tasa-arvoisuutta.”

Tasa-arvon ja yhtenäisen ihmisarvon ei tarvitse olla kaukainen utopia. Valinnoillamme, teoillamme ja kanssaihmisten kunnioittamisella me pääsemme hetki hetkeltä lähemmäksi tilaa, jossa meillä kaikilla olisi samanlaiset ihmisoikeudet.

Maailma ei muutu hetkessä, mutta Tampere-talon viikonlopulla on hyvä mahdollisuus tehdä hetkestä maailma, jossa me haluaisimme elää. Tule ja ota selvää.

WOW--  tasa-arvon festivaali Tampere-talossa 11.3 - 12.3 .2017