Uutiset

TTT vie katsojat Kekkosen sisäpiiriin

Kuva: Anne Sillanaukee

Maarit Tyrkön kirjoihin Presidentti ja toimittaja sekä Tyttö ja nauhuri perustuen Seija Holma on kirjoittanut Tampereen Työväen Teatterissa syksyllä nähtävän uuden kantaesitysnäytelmän Presidentti ja tyttö.

TTT vie katsojat Kekkosen sisäpiiriin

Tampereen Työväen Teatterissa nähdään ensi syksynä neljä kotimaista kantaesitystä ja klassikoita.

Suuren näyttämön suurmusikaali on Viulunsoittaja katolla. Eino Salmelaisen näyttämön kantaesitys on Maarit Tyrkön menestyskirjoihin perustuva Presidentti ja tyttö, joka vie katsojat suoraan Urho Kekkosen sisäpiiriin ja 1970-luvun Suomeen.
 
Molièren ajattoman Luulosairas-komedian ohjaa Salmelaiselle Otso Kautto. TTT-Klubilla kantaesitetään Riku Suokkaan, Johanna Tohnin ja Heikki Syrjän käsikirjoittama Mars vs. Venus. Se on parisuhdekomedia Luolamiehen jalanjäljillä.

Maarit Pyökärin kokoama ja ohjaama  Mitä tehtäis? on uusi kotimainen lorunäytelmä, joka kutsuu lapset sanojen rikkaaseen maailmaan.

Tiina Puumalainen kirjoittaa parhaillaan Suurelle näyttämölle uutta, Kaj Chydeniuksen musiikkiin perustuvaa näytelmää Vallaton väki, josta teatteri kertoo lisää myöhemmin keväällä. 

Toimittaja ja kirjailija Maarit Tyrkkö odottaa kirjoihinsa perustuvaa Presidentti ja tyttö-näytelmää jännittynein, mutta luottavaisin mielin. Hän kertoo saaneensa Presidentti ja toimittaja -kirjan jälkeen useita yhteydenottopyyntöjä käsikirjoittajilta, mutta mieltyneensä nimenomaan Seija Holman tyyliin. 

Maarit Tyrkön haastattelu 14.2.2017 Toimittajana Marja Tuomisaari