Mun Manse

Iltatähti & elokuvan riemu

Ikääntyminen ei juurikaan pelota minua – kiitos vanhempieni, jotka ovat edelleen varsin nuorekkaita ja humoristisia (ja mikäli he lukevat tämän, niin haluan vain tarkentaa, ettei edellinen aivan suoranaisesti meinaa heidän olevan aivan kamalan vanhoja)

Iltatähti & elokuvan riemu

Ikääntyminen ei juurikaan pelota minua – kiitos vanhempieni, jotka ovat edelleen varsin nuorekkaita ja humoristisia (ja mikäli he lukevat tämän, niin haluan vain tarkentaa, ettei edellinen aivan suoranaisesti meinaa heidän olevan aivan kamalan vanhoja)

Asiaa tarkemmin pohdittuani olen ymmärtänyt, että tapaamani ihmiset ovat vaikuttaneet kaikista merkittävimmin siihen, miten tulevaisuuteen suhtaudun. Otetaanpa esimerkiksi vaikka ”Hopa” Holli, joka vielä eläkeiässäkin saa pelkästään harrastuksien ja työn parissa yhden päivän aikana enemmän aikaiseksi kuin minä kolmessa päivässä.

Eräs Hopan parhaista aikaansaannoksista on Iltatähti-Vilmivestivaali, Sumeliuksen senioriklubin ja Pirkanmaan Elokuvakeskuksen järjestämä viikon mittainen elokuva-juhla. Olen vankasti pysynyt päätöksessäni mennä paikalle joka vuosi, sillä tämä on kaikista mukavin elokuvakerho jonka minä tiedän. Syyksi riittäisi jo pelkästään tämä: sen näytöksissä nähty uutuusleffojen lisäksi Tauno Paloa, Komisario Palmua ja Tuntematon Sotilas. Siinä menee raja, josta paremmaksi ei voi laittaa.

Maanantaina starttaava Vilmivestivaali ei vaatimattomasta luoneestaan huolimatta aloita vaatimattomasti. Vielä mitä - leffassa nähdään Beatlesista kertova uutuuselokuva. Minulle, joka tulipalon sattuessa pelastaisi ensimmäisenä 60-luvun Beatles-puseron, on ehdottoman tärkeää nähdä elokuva ensimmäisten joukossa.

Olen päättänyt jättää tulevaisuuden povaamisen niille, jotka sen minua paremmin taitavat. Silti uskallan veikata, että elokuvateatteri Niagaran persoonallinen – aavistuksen verran kahvilta tuoksuva- elokuvateatteri, Beatlesin säkeet ja salin täyttävät kulttuurinystävät tuovat ilon tullessaan. Eikä kyseessä suinkaan ole vain elokuvien katsominen. Se on paljon muutakin.

Se on elämys.

Kiitos, Sumeliuksen seniorit! Kauan eläköön elokuva!