Mun Manse

Syö hyvin, ystävä hyvä!

Kuulun ystäväpiirini viimeisimpiin kirjeidenlähettäjiin. Vanha (ja kovasti rakastamani) tapa juontaa juurensa jo lapsuudestani. Isälläni oli tapana lähettää reissuista minulle aina kirje, joka piti sisällään käsinkirjoitetun kirjeen lisäksi ihan oikean linturahan. Linturaha oli tietenkin kymmenen markan kolikko, joka pääsi aina tarkkaan käyttöön – etenkin, kun kirjeet päättyivät aina samaan muistutukseen: osta itsellesi ja siskoille jotain kivaa.

Syö hyvin, ystävä hyvä!

Kuulun ystäväpiirini viimeisimpiin kirjeidenlähettäjiin. Vanha (ja kovasti rakastamani) tapa juontaa juurensa jo lapsuudestani. Isälläni oli tapana lähettää reissuista minulle aina kirje, joka piti sisällään käsinkirjoitetun kirjeen lisäksi ihan oikean linturahan. Linturaha oli tietenkin kymmenen markan kolikko, joka pääsi aina tarkkaan käyttöön – etenkin, kun kirjeet päättyivät aina samaan muistutukseen: osta itsellesi ja siskoille jotain kivaa.

Kympistä on jälleen paljon iloa. Lähes kokonaan läpi lokakuun kestänyt SYÖ-viikko on tuonut suosikkiravintoloiden valikoimiin tuttuja annoksia, jotka saa nautiskella sopuisaan kympin hintaan. Matti Myöhäisille ilouutisia: vielä ehtii. Viikot kestävät vielä huomiseen torstaihin asti.

Laajasta valikoima tarjoili runsaudenpulan. Makuelämyksistä löytyi valikoimaa aina pizzoista burgereihin. Omaksi ruokailukohteekseni valikoitui idyllinen Kievari Kahdet Kasvot ja leipätikuilla höystetyn bagel.

SYÖ-viikoista ei ole moitteen sanaa – päinvastoin, asiakkaille tarjoiltu ruoka on hyvä diili paitsi asiakkaalle, myös ravintolalle. Hyvään paikkaan palaa mieluusti uudestaankin. Minäkin olen viimeaikoina innostunut kokeilemaan niitä ravintoloita, joita en ole aikaisemmin kokeillut. Kahdet Kasvot oli nappivalinta, sillä rakastan rosoista pubitunnelmaa ja ympäristöä, jossa soi hyvä musiikki. Badding lauloi nuoresta rakkaudesta ja ruoka maistui hyvältä. Seinille kootut kuvat ja persoonalliset esineet loivat kotoisan tunnelman. Se on välitöntä ja mukavaa, ihmisen näköistä.

Kiitos tästä mainiosta ideasta. Turha sitä on kainostella: kyllä minä vielä torstaina käyn jotakin uutta kokeilemassa. Ja jos isän oppeja on muisteleminen, on parempi muistaa tarjota siskoillekin jotain kivaa.