Mun Manse

oi Maailmantango!

Ensimmäinen asia, jonka Maailmantango palauttaa mieleeni on tuo katkera muisto muutaman vuoden takaa. Se vilkkui tekstiviestinä puhelimeni näytöllä, jäätyäni ratkaisevalla hetkellä kotiin. Kuvassa olivat äitini ja Tuomari Nurmio. Mikä vääryys.

oi Maailmantango!

Ensimmäinen asia, jonka Maailmantango palauttaa mieleeni on tuo katkera muisto muutaman vuoden takaa. Se vilkkui tekstiviestinä puhelimeni näytöllä, jäätyäni ratkaisevalla hetkellä kotiin. Kuvassa olivat äitini ja Tuomari Nurmio. Mikä vääryys.

Välttyäkseni tällä kertaa hienojen hetkien ohiseilaamiselta, tein tutustumisretken Maailmantangon tämän vuoden tapahtumiin jo etukäteen. Jos liikut kulmillamme ja haluat tulla onnelliseksi, tässä muutama syy hymylle.

MUISTOT
Miina Äkkijyrkän, Sauli Iso-Lähteenmäen, Maria Atosuon ja Sebastian Boulterin yhteisnäyttely ’Muistot’ on Maailmantangon kymmenvuotisen historian kunniaksi tuotu esille Tampereen kirjastoihin. Taidetta pääsee ihastelemaan Sampolan, Hervannan, Tesoman ja Lielahden kirjastoissa kuun loppuun asti. Muistoista keskustellaan  myös saman nimisessä paneelissa Metson musiikkiosastolla lauantaina, panelisteina mukana muusikot Harri Marstio ja Martin Alvarado.

RAJAPYYKKÄRIT
Telakalla kokoontuvassa Runoklubissa kuullaan 16.9 paitsi Serbialaista, myös Espanjalaistakin runoilijaa.  Se on hieno oivallus tapahtuman luonteen kannalta. Lavalla nähdään myös eräs suosikkirunoilijani,  J.K. Ihalainen.

KOKEMUKSET
Maailmantangon esiintyjien kavalkadi on mainittavan hieno. ’Hieno’ ei tässä tapauksessa tarkoita pelkästään esiintyjien osaamista, vaan myös tapahtuman silmää erilaiselle taiteelle. Konsertteja on laidasta laitaan. Vai miltä kuulostaa Remu, Tuula Amberla, Ville Leinonen tai vaikkapa Agents?

Jos valinnanvaikeus sekoittaa pään, nappaa talteen ainakin tämä vinkki:

18.9 järjestettävällä Päätösklubilla nähdään Kehriä Kvartetti, sekä tamperelaisista musiikin ja teatterin harrastajista koottu orkesteri suoraan Vastavirralta.  Vastavirta-orkesteri, kuinka nerokasta! Mainitsemisen arvoisen päätösklubista tekee myös Katwi - tuo taitava laulajatar joka taipuu suomirockista tangoon ja ymmärtää, kuinka tärkeää ihmisen on toisinaan poiketa Pispalaan.

Olen ymmärtänyt, että moni hyvä tarina on saanut alkunsa juuri tuosta oivalluksesta.