Mun Manse

Onnea Tammela!

Tammela on minulle tärkeä, sillä sain sen idyllisessä syleilyssä kerran ystävän, jonka tapaaminen osoittautui yhdeksi elämäni parhaimmista käänteistä. Kyse ei ole pelkästä sattumasta – valitsen Tammelan usein, sillä siellä on hyvä olla.

Onnea Tammela!

Tammela on minulle tärkeä, sillä sain sen idyllisessä syleilyssä kerran ystävän, jonka tapaaminen osoittautui yhdeksi elämäni parhaimmista käänteistä. Kyse ei ole pelkästä sattumasta – valitsen Tammelan usein, sillä siellä on hyvä olla.

Minä en ole ainoa. Kolme tamperelaista tahoa on lyönyt hynttyyt yhteen ja laittaneet pystyyn #tammelacool-yhteisön, jonka tavoite on paitsi hieno, myös pyyteetön: he haluavat koota yhteen kaikki ympäristönsä elävöittämisestä kiinnostuneet tammelalaiset. Tekemisen on kannattanut – lauantaina vietetään ensimmäisiä Tammelalaisia korttelijuhlia. Sellaisia, joissa asukkaiden toiveita ja ideoita on oikeasti kuunneltu.

Korttelijuhla halutaan vakiinnuttaa. Ajatuksena on luoda juhlat, jotka muotoilevat lopulta itsensä juuri kävijöidensä toiveiden näköiseksi. Kaiken takana on halu näyttää kuinka hyvä paikka Tammela on paitsi asukkailleen, myös satunnaisille kävijöille.

Kumppanuustalo Artteli, Kotipesä-hanke ja Jotain Odottamatonta Ry ovat saaneet aikaiseksi sananmukaisesti jotakin odottamatonta. Korttelijuhlan ohjelma on mainittavan makea. Vai mitä sanotte tästä: Tammelassa vietetään lauantaina juhlat joissa yhdistyy tanssitunnit, musa-piknik, lauluja, salmiakkia, teatteria ja Isokynä Lindholm. Ja mikä ihaninta: Eemil Aaltosen puistossa lausutaan runoja.

Tammelaan (ja etenkin sen toriin) jo vuosia sitten rakastuneena tamperelaisena minä haluan kiittää Arttelia, Kotipesä-hanketta, Jotain Odottamatonta Ry:tä, sekä niitä yrityksiä ja yhteisöjä jotka ovat olleet mukana tämän kallisarvoisen tapahtuman tekemisessä.

He ovat tekijöinä tehneet mainittavan tärkeän (ja hyvin tamperelaisen) oivalluksen: kaupunginosat eivät ole vain asuinpaikkoja – ne ovat perinteitä, tarinoita, kohtaamisia ja puistonpenkillä saatuja ystäviä. Ne ovat meidän aarteitamme.

Ja erityisesti minä haluan kiittää heitä siitä, että he ymmärtävät kuinka ensisijaisen tärkeää on se, että Eemil Aaltosen puistossa lausutaan runoja.

Minä menen lauantaina Tammelaan.