Mun Manse

Törmäsin pellolla siniseen lehmään

Männäviikolla minulle kävi eriskummallinen juttu: unohdin tehdä kaikki ne asiat, jotka minun piti tehdä. Selitystäni on vaikea niellä pureskelematta: unohdin kaiken, sillä näin pellolla sinisen lehmän.

Törmäsin pellolla siniseen lehmään

Männäviikolla minulle kävi eriskummallinen juttu: unohdin tehdä kaikki ne asiat, jotka minun piti tehdä. Selitystäni on vaikea niellä pureskelematta: unohdin kaiken, sillä näin pellolla sinisen lehmän.

Muistan kouluajoiltani ne kerrat, jolloin kekseliäät pääsivät kiipelistä selitysten ollessa tarpeeksi luovia. Kaikkia ei kuitenkaan aina onnistanut - etenkään sitä erästä poikaa, joka tuli myöhässä kouluun ja käytti perusteluna sitä, ettei ollut muistanut siirtää kelloaan kesäaikaan.

Onneksi totuus on toisinaan nokkeluutta nokkelampaa. Etenkin 338 tien varressa, jonka pellonposkessa myhäilee sininen lehmä. Poikkea sinäkin Teiskoon ja poimi hyvä tekosyy heittäytyä haaveilijaksi.

Sellaiseksi, joka muistaa, miten tärkeää on unohtaa ja vain haaveilla. Uudelleen ja uudelleen.

(Maailman mahdollisesti pienin ja ehdottomasti sympaattisin Maitolaiturimuseo Velaatassa, 50 kilometriä Tampereelta pohjoiseen, 338-tien varressa)