Uutiset

Viidasta näytelmä juhlavuoden kunniaksi

Kuvassa Tommi Raitolehto. Valokuva Kari Sunnari, TTT

Tampereen Työväen Teatterissa nähdään syksyllä Viita 1949 -musiikkinäytelmä kirjailijan syntymän satavuotisjuhlan kunniaksi. Näytelmän on kirjoittanut muusikko Heikki Salo ja ohjannut Sirkku Peltola.

Viidasta näytelmä juhlavuoden kunniaksi

Lauri Viita lukeutuu sodanjälkeisen ajan merkittävimpiin kirjailijoihin. Hänen tunnetuimpia teoksiaan ovat pispalalaisen työläisperheen elämää kuvaava romaani Moreeni sekä runoteokset Betonimylläri ja Kukunor. TTT:n kapellimestari Eeva Kontu on säveltänyt näytelmän musiikin, joka heijastaa vaikutteita Värttinästä Popedaan. Lauri Viitaa esittää Tommi Raitolehto.

Tampereen Työväen Teatterissa kantaesityksensä saa myös näytelmä toisesta kulttuurielämään vaikuttaneesta tamperelaisesta, liikenainen Sara Hildénistä ja hänen myrskyisästä suhteestaan taiteilija Erik Enrothiin.

Syksyn muihin ensi-iltoihin kuuluvat elokuvanakin tunnettu musikaali Cabaret, Maiju Lassilan teksteihin pohjautuva kansanmusiikkinäytelmä Kilpakosijat ja Broadwayn hittikomedia Suku on syvältä.   /STT

 

TTT:n johtaja Maarit Pyökäri kertoo enemmän syksyn ohjelmistosta 17.8.2016