Uutiset

Risteysruudukot puolittaneet risteyksien ruuhkaisuutta ruuhka-aikaan

Tampereella on vuoden verran ollut kokeilussa risteysruudukot kolmessa liittymässä. Vuoden aikana parannusta on tullut mm. liittymien suojateillä, jotka ennen myös tukittiin.

Risteysruudukot puolittaneet risteyksien ruuhkaisuutta ruuhka-aikaan

Tampereella on ollut vuoden verran kokeilussa kolmessa liittymässä risteysruudukot, joiden tarkoituksena on ehkäistä ruuhkaisen risteyksen ajaminen tukkoon.

Tampereen kaupunki on ennen ruudukoiden tuloa sekä kuluneen vuoden aikana kahteen kertaan videoinut kyseiset liittymät, jotta on nähty autoilijoiden käyttäytymistä liittymissä sekä sitä, mihin kohtaan liittymää autot pysähtyvät, kun risteys tukitaan. Liikenneinsinööri Heljä Aarnikko Tampereen kaupungilta kertoo, että risteysruudukot ovat ajaneet asiansa vaikka vielä parannettavaa on. Vuoden aikana risteystä tukkivien autojen määrä on puolittunut ruuhka-aikaan. Huomattavin parannus on tapahtunut liittymien suojateillä, jotka ennen myös tukittiin. Nyt pääsee turvallisesti suojatien ylittämään kun jalankulkijan vihreä valo palaa.

Risteysruudukot ovat Liikenne- ja viestinministeriön myöntämällä poikkeusluvalla käytössä Lempääläntien ja Kaartotien, Viinikankadun ja Ratapihankadun sekä Pirkankadun ja Vesilinnankadun liittymissä.
 

Liikenneinsinööri Heljä Aarnikko 12.8.2016