Mun Manse

Yhden yön juttu

Pidän siitä, miten sitä kuvaillaan: poikkitaiteellinen ja karnevalistinen.

Yhden yön juttu

Pidän siitä, miten sitä kuvaillaan: poikkitaiteellinen ja karnevalistinen. 

Tampereen Teatterikesän, yhdistysten, yritysten, seurakuntien ja eri tamperelaistahojen kanssa koottu tapahtuma pitää huomenna yökyöpelit kiireisinä. Vuosi sitten Tapahtumien Yössä tapahtumia oli liki 200. Tylsää ei tule nytkään. Lukuisista hyvistä vaihtoehdoista yksi sai sydämeni lyömään entistä kovempaa. Näyttää siltä, että ennakkosuosikki löytyi heti.

Avaruus-intoilijan ilmeinen valinta on Tähtitornilla järjestettävä Elokuun Tähtiyö. Mistään turhasta keikasta ei ole kyse: Tampereen Ursan järjestämä tilaisuus avaa huomenna puoliltaöin näyttämöksi koko tähtitaivaan. Ensimmäisenä paikalle osuvat pääsevät näkemään illan kiistattoman päätähden: Saturnuksen. Vaatimaton pääesiintyjämme viihtyy matalalla kuitenkin vain lyhyen hetken ja laskeutuu horisontin alapuolelle illan kuluessa. Illan aikana tähtitornilla pääsee kuitenkin ihailemaan ja opiskelemaan myös tähtikuvioita ja kurkistamaan kaukoputkella kaksoistähtiä, sekä Herkuleen pallomaista tähtijoukkoa. Parjatkaa nörtiksi – sanon sen silti: tässä ovat kesän suosikkiesiintyjäni.

Tähtitorni, Kaupinpuistokatu 28. Klo 23 – 02.