Mun Manse

Valitse nämä perjantaina

MUN MANSE-valitsee kuluvalla viikolla parhaat tärpit Tammerfesteille. Manselaisella varmuudella perjantain suosikeiksi on valittu nämä.

Valitse nämä perjantaina

MUN MANSE-valitsee kuluvalla viikolla parhaat tärpit Tammerfesteille. Manselaisella varmuudella perjantain suosikeiksi on valittu nämä.

3. Martti Servo & Napander

Jo kotikasvatuksessa minuun on iskostettu selkeä elämänohje: lopulta kaikelle (etenkin itsellensä) on pystyttävä nauramaan. Uskoisin juuri tämän ajatuksen helpottaneen omaa elämääni huomattavasti.

Martti Servo & Napander on oivallinen valinta paitsi minulle, myös kaikille muille, jotka ymmärtävät kuinka hyvää nauraminen tekee. Bändi on tunnettu paitsi omintakeisesta musiikistaan, myös eritoten välispiikeistä jotka hakevat vertaistaan.

Netissä Servoa ja Napanderia kuvataan osuvasti: " Laulujen sanoituksille ja Martti Servon muullekin esiintymiselle ominaista ja leimallista on absurdi huumori, sekä ylenpalttinen ja tarttuva positiivisuus”. Ylenpalttinen ja tarttuva positiivisuus – siinäpä kuvaus, jota vallitsevassa maailmantilassa päästään liian harvoin kuulemaan. Ja juuri tästä syystä se on ehdottoman selkeää: meidän on hyvä valita Martti Servo & Napander.

(Henrys Pub, perjantaina klo 23:30)

2. Ismo Alanko

Minä rakastan sanoja, kuten rakastan sanataidetta itsessään. Mitä tulee musiikkiin – silloinkin näen mieluummin kuin kuulen. Hyvän kappaleen sanoitus on runoutta. Tämä tekee myös Ismo Alangosta runoilijan.

Olen ihaillut Ismo Alankoa kauan. Nopeasti kaupallistuvassa musiikkibisneksessä löytää enää nykyisin harvoin niitä tekijöitä, jota kulkevat uskollisina taiteelleen. Alanko on epäröimättä yksi heistä. Ja jos A.W Yrjänän kaltaiset kirjoittajat tunnustautuvat Ismo Alangon ihailijoiksi, tulee miehessä olla jotakin poikkeuksellista.

Tulkaa tarkistamaan tämä perjantaina ja näette mitä se tarkoittaa.

(Ratinanniemi, perjantaina klo 15:45)

1. Kaseva

Rakastan manserockissa sen moniulotteisuutta. Maistelkaapa vaikka sanaa manserock – se tuo mieleen aidon,  jytisevän ja asenteellisen musiikin, joka jää musiikkihistoriaamme välittömien, omalaatuisten tekijöidensä rokkaavana tuotoksena. Nopeatempoisen, Popedamaisen manserockin lisäksi kulttuuri-aarteemme sisään kätkeytyy myös toisenlainen puoli: se on rauhallista, herkkää ja äärettömän rehellistä. Se on Kaseva.

Puhuessani Tampereesta – ja eritoten Manserockista – koen tärkeäksi nostaa esiin Kasevan. Olen siitä ehdottoman varma: minulle Kaseva edustaa taidetta kauneimmassa muodossaan. Se on haurasta ja rehellistä sanailua, tarinoita, joista paistaa tekijänsä samanaikainen elämän kaipuu ja pelko. Se on vaikuttavaa, sillä se on totta.

Ei ole epäilystäkään siitä, miksi perjantain (ja mahdollisesti koko festivaalin) suosikiksi valikoituu Kaseva.

Kuuntele keikka kyynelittä ja tule kertomaan, mikäli olin väärässä.

Kauan eläköön Kaseva.

(Mustanlahden Satama, klo 23:00)