Futis

Ilves voitti Tammelassa HJK:n

Kuva: ilvesedustus.fi

Ilves voitti sunnuntaina Tammelassa HJK:n lukemin 1-0.

Ilves voitti Tammelassa HJK:n

Ilveksellä oli sunnuntaina Tammelassa revanssin paikka Veikkausliigaa johtaneesta HJK:sta. Helsinkiläiset olivat kurittaneet tamperelaisia toukokuun alussa rumin 5-1–lukemin. Vierailu Helsingissä Klubin luona pois lukien, oli Ilveksen verkkoon tehty 14 ottelussa vain 10 maalia, ja tiivis puolustustekeminen olikin saattanut Jarkko Wissin suojatit Veikkausliigassa viidenneksi. Ilveksellä oli myös mahdollisuus saada sunnuntaina 300 Veikkausliigamaalin raja rikki – ennen peliä sillä oli vuoden 1990 jälkeen tehtynä 298 osumaa pääsarjatasolla, joista Seppo Nikkilän tekemä ensimmäinen oli myös koko Veikkausliigan historian avausmaali.

Helsingin Jalkapalloklubille ei loppuunmyyty Tammelan stadion ollut tälläkään kertaa (viime kaudella se ei onnistunut Ilvestä Tampereella voittamaan) helppo paikka pelata - varsinkaan, kun sillä näytti olevan europeleistä vastikään palattuaan paras terä otteistaan hukassa.

Avausmaalia saatiin Tammelan alkuillassa odottaa 40 minuutille, jolloin Ilvekselle tuomittiin rangaistuspotku, kun Mikael Soisaloa rikottiin HJK:n maalin edustalla. Ilveksen kauden kirkkain tähti Emile Paul Tendeng asteli pallon taakse ja sijoitti sen varmasti ohi HJK-vahti Markus Uusitalon. Tauolle lähdettiin Ilveksen johtaessa 1-0.
 
Toiselle puoliajalle toi lisäsäväyksensä Tammelan ylle leijallut sadepilvi. Osin liukkauden tuomat rikkeet näkyivätkin pelissä, ja keltaisia kortteja osoitettiin mm. Ilveksestä Marco Matronelle sekä Emile Paul Tendengille ja HJK:n pelaajista puolustaja Medolle. Maaleja ei toinen puoliaika tarjonnut, joten Ilves piti kaikki kolme jaossa ollutta sarjapistettä Tampereella. Onnistuneella revanssillaan HJK:sta Ilves nousi sarjataulukossa neljänneksi ohi VPS:n. Seuraavan kerran Ilves pelaa sunnuntaina 24.7., jolloin se saa Tammelassa vastaansa PS Kemin.

Ilves-hyökkääjä Mikael Soisalo Mikko Aaltosen haastattelussa: