Uutiset

Mara Balls perjantain DJ-vieraana - rokkia tunteella ja energialla

Maria Mattila, eli Mara Balls, kävi perjantaina Kesä-DJ:nä. Jukka ja Jytämimmit -bändin viime vuonna hajottua soolouralle lähtenyt Mattila pitää rokin soittamisessa tärkeimpänä tunnetta ja energiaa.

Mara Balls perjantain DJ-vieraana - rokkia tunteella ja energialla

Mara Balls (oikealta nimeltään Maria Mattila) kävi perjantaina  Kesä-DJ:nä. Jukka ja Jytämimmit -bändin viime vuonna hajottua soolouralle lähtenyt Mattila kiertää tällä hetkellä kolmihenkisen yhtyeensä kanssa Suomea. Toukokuussa 2016 Mara Balls julkaisi soolopitkäsoittodebyyttinsä "Vuorten taa", jota myös kuultiin lähetyksessä nimikkokappaleen verran. Mattilan mukaan musiikki, joka tarjoaa vertaistukea, ajateltavaa, irtiottoa tai aitoa tunnetta, on mielenkiintoista.

Mattila piti vuosina 2014-2015 Tampereella Vellamonkadulla sijainnutta vuokraamaansa Keltaista taloa, joka oli avoimien ovien kulttuurikeskus. Talon Mattila antoi mm. muusikkojen yhteiseen käyttöön sekä ihmisten kohtaamispaikaksi. VR:n terveystalona aikoinaan toimineen rakennuksen taru loppui kuitenkin viime vuodenvaihteessa, kun se sai purkutuomion. Mattilan toiminta huomioitiin vuonna 2014 Tampereen kaupungin myöntämällä Vuoden kulttuuriteko –palkinnolla.

Elämänfilosofiansa Mattila kiteytti joka-aamuiseen valintaan siitä, näkeekö ihminen tuhoa vai toivoa, ja paljon muustakin puhuttiin.

Mara Balls Kesä-DJ:nä (osa 1):

osa 2: