Uutiset

Pate Mustajärvi 60-v - Näin syntyi Ukkometso-kappale

Tiistaina 12.7. 60 vuotta täyttävä Pate Mustajärvi kertoi FUN Tampereen synttärietkolähetyksessä kuulijoiden kaikkien aikojen Pate-soolobiisiksi valitseman Ukkometso-kappaleen synnystä.

Pate Mustajärvi 60-v - Näin syntyi Ukkometso-kappale

Popeda-yhtyeen keulakuva ja neljällä vuosikymmenellä soololevyjä tehnyt Pate Mustajärvi kertoi FUN Tampereen haastattelussa kuulijoiden kaikkien aikojen Pate-soolobiisiksi valitseman Ukkometso-kappaleen synnystä.

Vuonna 2000 julkaistun Ukkometso-albumin nimikkokappale on saavuttanut kansanlaulun statuksen. 60-vuotispäiviään tiistaina viettävä "Ikurin turbiini" kertasi FUN Tampereen haastattelussa 7.7. J. Karjalaisen säveltämän kappaleen syntyvaiheita. 

FUN Tampereen kuuntelijat saivat kesä-heinäkuun aikana äänestää suosikkikappaleitaan FUN Tampereen nettisivuilla. Äänestettävien kappaleiden listalle oli valittu kaikkiaan 60 Pate Mustajärven soolokappaletta ja lisäksi oli mahdollisuus ehdottaa omaa suosikkiaan. Äänestykseen osallistui lähes 1700 ihmistä.

 

Pate Mustajärvi kertoo Juha Koivusen haastattelussa Ukkometso.kappaleen synnystä: