Mun Manse

Hämeenkatu elää!

Jos Pispala on Tampereen sielu, lienee Hämeenkatu kaupunkimme vahva ja voimakas selkäranka. Monimutkaisten suurkaupunkien jälkeen olen oppinut arvostamaan pääkatumme yksinkertaista kauneutta. Suoraa tietä, joka vie kaikkialle.

Hämeenkatu elää!

Jos Pispala on Tampereen sielu, lienee Hämeenkatu kaupunkimme vahva ja voimakas selkäranka. Monimutkaisten suurkaupunkien jälkeen olen oppinut arvostamaan pääkatumme yksinkertaista kauneutta. Suoraa tietä, joka vie kaikkialle.

Asuin lähes koko nuoruuteni pääkadun varressa. Vaikka katu hiljeni harvoin, loi se silti kotoisat puitteet elämälle ydinkeskustassa. Sunnuntai-iltaisin pystyi kuulla lokkien äänet. Ja jos vielä viisi vuotta sitten keskustassa oli hankalaa pyöräillä, voi nyttemmin helposti huomata kaupungin jopa kannustavan keskustapyöräilyyn: polkijoille on tehty tilaa yksityisautoilun vähentämisen myötä.

Pääkatu on kaupungin näyteikkuna. Tampereen rautatieasemalle astuva turisti näkee jo ovista astuessansa ensisilmäyksellä koko keskustan sielun. Hämeenkadun elävöittäminen tuntuu onnistuneen, sillä Tampere on edelleen Suomen vetovoimaisimpia kaupunkeja.

Tuleva kesä tuo luoksemme jotakin ihanaa. Hämeenkatu elää!-tapahtuma kuljettaa elävälle pääkadulle viuluja, kitaroita, folkia ja kuoroja. Konsepti on mainio – tapahtumiin saattoi hakea esiintyjäksi kuka tahansa ja lukuisien hakijoiden joukosta lavalle valikoitui hieno kattaus tamperelaisia lauluntekijöitä, uusia bändejä ja jo kokeneempia tulkitsijoita.

Hämeenkatu elää! -kesätapahtumien sarja alkaa jo tulevana lauantaina. Hämeenkadun itäpään Pauhu-paviljongin lavalle nousee silloin Levi & Mojo, naiskuoro Dominutz, sekä Nicolas Kivilinna – 23-vuotias lauluntekijä, joka on juuri levyttänyt levyllisen Lauri Viitaa mainioiden Eino Leino tulkintojensa jatkeeksi. Tietenkin minä pidän hänestä.

Jotkut kaduista kertovat tarinoita ja niiden kauniit hetket ovat kuin säkeitä, jotka väreilevät puistojen ylitse kuin kesäillassa soiva folk.

Totta se on, Hämeenkatu elää.

 

(Hämeenkatu Elää! Pauhu-paviljongin lavalla lauantaina kello 14-17!)