Mun Manse

Sano se kukkasin

Jos Tampere olisi ihminen, se näyttäisi rennolta kaverilta. Sillä olisi ehkä KooVeen veryttelytakki ja tohvelit, pipa päässä ja ainainen virne suupielessä. Hänelle olisi helppo jutella ja toisinaan helppo olla myös juttelematta. Ei sitä ny viitti itestään numeroo tehrä.

Sano se kukkasin

Jos Tampere olisi ihminen, se näyttäisi rennolta kaverilta. Sillä olisi ehkä KooVeen veryttelytakki ja tohvelit, pipa päässä ja ainainen virne suupielessä. Hänelle olisi helppo jutella ja toisinaan helppo olla myös juttelematta. Ei sitä ny viitti itestään numeroo tehrä.

Tampereen Kukkaisviikkojen kasvoja ei tarvitse enää arvuutella. Ne ovat hymyilevät ja kiltit, kukkaseppeleellä reunustetut. 19-vuotias Noora Kalli kukitettiin Panu Raipian ja Antti Eskelisen toimisesta kukkaistytön seppeleillä maanantaina Tampereella. Iloinen tyttö kiertää tulevan kesän ajan tuomassa hyvää mieltä niin kesän tapahtumissa kuin vanhainkodeissakin. Hymyileväinen neiti kertookin olevansa innostunut ja odottavansa uusien ihmisten tapaamista. Noora pelaa pesäpalloa ja pitää pesäpallokerhoa. Minusta se on ihastuttava seikka.

Kun Nooralta kysytään mistä hän Tampereessa pitää, kertoo hän pitävänsä harrastus ja opiskelumahdollisuuksista. Se on hyvä vastaus. Kotimatkalla pohdin omaa vastaustani ja ymmärrän, etten minä osaa tiivistää sitä – lista on liian pitkä. Kävelen mukulakiviä pitkin Keskustorin vilskeestä Kalevaan, kirjaston ohi Kalevankankaalle ja sieltä vanhoille kotikonnuille rinnemaisemiin. Matkan aikana keksin miten sen sanoisin.

Parasta Tampereessa on se, että sen jokainen kortteli on minulle koti.

Täällä minä elän.