Mun Manse

Hyvässä Vireessä!

Ikurin Vire on klassikko. Joukkue on jopa niin tamperelainen, että ripustin muutama vuosi sitten Vireen viirin seinälleni - siitäkin huolimatta, että olimme hetkeä aikaisemmin hävinneet Ikurin naisille jalkapallossa.

Hyvässä Vireessä!

Ikurin Vire on klassikko. Joukkue on jopa niin tamperelainen, että ripustin muutama vuosi sitten Vireen viirin seinälleni - siitäkin huolimatta, että olimme hetkeä aikaisemmin hävinneet Ikurin naisille jalkapallossa.

 

EM-kisojen innoittamana Kaupissa potkittiin lauantaina miesten tossupalloa. Miniturnauksessa höntsäsivät Juicen Kirjaston Tuki, Ikurin Vire ja Tahmelan Vesa. Mukavaa oli ja säännöt joustivat luonnollisesti tarpeen mukaan – varsinkin loppuottelussa, missä tuomarin oikeutta käytti omintakeiseen tyyliin Tinke Peltomaa.

Lauantainen tossuhöntsäys kääntyi yllättäen historialliseksi; Juicen Kirjasto otti (todennäköisesti) ensimmäiset oikeat voittonsa, maalatessaan viisi maalia Ikurin ja neljä Tahmelan verkkoon. Voittoansa joukkue ihmetteli itsekin: ”jotenkin me vaan olemme oppineet potkimaan kevyttä palloa niin, että se menee yllättävän usein oikeaan osoitteeseen ja välillä jopa vastustajan maaliin”.

Jos Ikurin Vire on klassikko, voi Tahmelan Vesan lukea oikeutetusti samaan ryhmään: joukkueen juuret löytyvät jo 1920 luvun Pispalasta. Työväenseuran pelaajat saivat silloin luvan raivata urheilukentän Tampereen kaupungin puolelle, vaikka
Tahmela kuului vielä Pohjois-Pirkkalaan. Palloa on potkittu päättäväisesti, perinteet elävät yhä.

Kuten hyvään urheiluhenkeen kuuluu, pelin päätteeksi paiskattiin kättä. Kentällä haasteltiin revanssia, tällä kertaa Ensilässä, Tampereen Kisatoverien kulmilla.

Kyllä se uskoa pitää, jos rehti kotikaupunkifutaaja sen lupaa. Nähdään Ensilässä!