Futis

KuPS jäi Ilveksen jalkoihin Tammelassa

Ilveksen senegalilaishyökkääjä Tendeng ratkaisi jälleen.

Ilves voitti Veikkausliigassa torstaina KuPSin lukemin 1-0. Ilves on voittanut nyt kolme ottelua peräkkäin.

KuPS jäi Ilveksen jalkoihin Tammelassa

Ilves kohtasi edelliset kuusi ottelua maalinsa koskemattomana pitäneen Kuopion Palloseuran torstaina Tammelan stadionilla. Joukkueet olivat kohdanneet toisensa Veikkausliigakauden avauksessa huhtikuussa. Tuolloin tamperelaiset hakivat pisteet Kuopiosta 0-1-voitollaan. Jos oli kuopiolaisten puolustus- ja maalivahtipeli ollut hyvällä tolalla, niin näin voidaan sanoa myös Ilveksestä; sille ei ollut tehty maaliakaan viimeisissä neljässä ottelussa.

Ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueelta lähes suvereeni esitys, eikä KuPS saanut juurikaan palloja Ilves-maalia vartioineen Mika Hilanderin suuntaan. Kuopiolaisten pitkä takaiskuton taival katkesi 32 minuutin pelin kohdalla, kun Ilveksen alkukauden kirkkaimpiin tähtiin lukeutuva Emile Paul Tendeng laukoi pallon ohi kuopiolaisten maalivahti Johannes Kreidlin. Rangaistuspotkusta syntyneen maalin voimin tamperelaiset pääsivät 1-0–johdossa tauolle.

Toisella puoliajalla KuPS heräsi kamppailuun mukaan, mutta maalien muodossa se ei näkynyt, vaikka kuopiolaisvalmennus vaihdoillaan hyökkäysvoimaa hakea yrittikin. Korostuneen puolustusvoittoisella pelillä aiemmista otteluistaan pisteitä poimineen vierailijajoukkueen takaa-ajo jäi lopulta tuloksettomaksi, ja kaikki kolme jaossa ollutta sarjapistettä jäivät Tammelaan. Ilveksen kolmatta perättäistä voittoa oli paikan päällä Tampereen hyisessä kesäsäässä seuraamassa lähes 3000 katsojaa.

Ilves pelaa myös seuraavan ottelunsa kotikentällä, sunnuntaina 12.6. vierailulle Tammelaan saapuu Vaasan Palloseura.

 

Ilveksen kapteeni Antti Hynynen Mikko Aaltosen haastattelussa;