Futis

Ilves katkaisemaan KuPS:n nollaputkea

Päävalmentaja Jarkko Wiss on tyytyväinen joukkueensa puolustuspeliin.

Veikkausliiga jatkuu maaottelutauon jälkeen, kun Ilves saa Tammelaan vieraita Kuopiosta. KuPS on pitänyt maalinsa puhtaana jo kuusi ottelua. Viimeksi savolaisten verkko heilui huhtikuussa.

Ilves katkaisemaan KuPS:n nollaputkea

Sarjataulukossa neljäntenä ja viidentenä olevat Ilves (5.) ja KuPS kohtaavat torstaina Tammelassa. Joukkueet kohtasivat huhtikuussa sarjan avausottelussa, tuolloin Ilves haki Kuopiosta pisteet Emile Paul Tendengin vastattua ottelun ainoasta osumasta. Tällä hetkellä KuPS on kaksi pistettä Ilvestä edellä, mutta myös kaksi ottelua enemmän pelanneena.

Kuopiolaisilla oli alkukaudesta vaikeuksia puolustuspelinsä kanssa, mutta vähitellen homma saatiin kuosiin. Eikä lainkaan huonosti, sillä viimeksi maalinteossa kuopiolaisia vastaan on onnistunut HIFK 28. huhtikuuta. Sen jälkeen KuPS on pelannut kuusi nollapeliä peräkkäin.

Myös Ilves on saanut taas pelinsä raiteilleen. Kausi alkoi parilla voitolla, mutta sen jälkeen usein nähty pelinhallinta ei tuonut tulosta, vaan Ilves hävisi pelejä omaan tehottomuuteensa. Ennen maajoukkuetaukoa Ilves otti voitot FC Lahdesta ja HIFK:sta.

Jos KuPS:n puolustus on ollut rautaa, voi samaa sanoa myös isännistä. Koko kaudella pallo on kaivettu Mika Hilanderin selän takaa ainoastaan kahdeksan kertaa ja näistä peräti viisi yhdessä ottelussa. Romahdus tapahtui Helsingissä HJK:n vieraana, kun liigakärki iski viisi osumaa ottelun toisella puoliajalla parinkymmenen minuutin sisällä.

Ennusmerkit viittaavat siisi vähämaaliseen kamppailuun, mutta ainakin KuPS on ollut Ilvekselle sopiva vastustaja. Kauden avausvoiton lisäksi Ilves voitti kaikki kolme viime kauden keskinäistä ottelua. Myös talvella pelattu Liigacupin ottelu päättyi tamperelaisvoittoon.

Fun Tampere selostaa puoli seitsemältä Tammelassa alkavan ottelun. Selostajana toimii Mikko Aaltonen ja kommentaattorina molemmat seurat hyvin tunteva Jussi Kujala. Lähetys Tammelasta alkaa klo 18.

Jarkko Wiss on tyytyväinen joukkueen otteisiin ennen taukoa

Lauri Ala-Myllymäki on toipunut lakkiaisista ja synttäreistä