Mun Manse

Valitse hyvä!

Uskon, että selvitäkseen arjesta nainen tarvitsee vain hyvän nahkarotsin ja vähintään yhtä hyvän huumorintajun. Murheeseenkin minulla on toimiva selviytymiskeino: suru loppuu nauramalla tai viimeistään hyvällä jäätelöllä.

Valitse hyvä!

Uskon, että selviytyäkseen arjesta nainen tarvitsee vain hyvän nahkarotsin ja vähintään yhtä hyvän huumorintajun. Murheeseenkin minulla on toimiva selviytymiskeino: suru loppuu nauramalla tai viimeistään hyvällä jäätelöllä.

Suosikkijäätelöni tulee Tampereelta. Pidän siitä, että Tampereen Jäätelötehtaan jäätelöt tehdään kokonaan kotikonnuilla, kuitenkin eksoottisesti italialaisia reseptejä mukaillen. Toisekseen, jäätelötehtaalla on oma tehtaanmyymälä, joka itsessään on jo yksi lempiajatuksistani.

Tehtaanmyymälä ei ole ainoa ihanuus: Finlaysonin kupeessa on tehtaan oma kahvila, joka tarjoilee yksinomaan jäätelötehtaan tuotteita. Lisäarvo, jonka asiakas saa kahvilalta on mainitsemisen arvoinen: jokaisena päivänä on tarjolla erilaisia makuja kuin edellisenä. Se on kotimaisen valmistaja etu, joka toteutuu silloin, kun tuote tulee läheltä.

Kahvila on hyvä näyteikkuna sille, mitä lähivalmistus parhaimmillaan on: se on mahdollisuus tuottaa tuotteita juuri niille ihmisille, jotka ovat lähellä. Lusikoidessani antaumuksella rahka-punaherukka-karviaisjäätelöäni saan kuulla kahvilan suosituimman maun olevan Tamperelaisten rakastamaa, lätkäännyttävää sinioranssia jäätelöä. Kaiken sen perusteella mitä olen Tampereesta oppinut, haluan lisätä: tarjolla on myös keltavihreää jäätelöä. Tampereella nämä ovat tärkeitä yksityiskohtia.

Vaikka Tampereen Jäätelötehtaan nimessä on jo itsessään kaksi suosikkiasiaani, löytyy arvokkain asia kuitenkin tiskin takaa. Kahvilan myyjä kertoo rakastavansa jäätelöä. Sitä tarvitaankin, jos alalta löytyy jo vuosien kokemus. Iloinen, lämmin ja hyvä asiakaspalvelu tekee kahvilasta jokaisen kehun arvoisen.

Älkää siten kummastelko, mikäli poikkean jäätelölle kesän jokaisena päivänä. Se ei suinkaan johdu siitä, että olen perso makealle. Kutsutaan sitä mieluummin paikallisen liiketoiminnan tukemiseksi.

Kuka sanoi, ettei periaatteellinen ostoskäyttäytyminen voisi olla makeaa. Joskus jopa rahkan, punaherukan ja karviaisten makuista.