Uutiset

Jussi Tuominen: Nykykomiikassa ei aikaa vahvalle dialogille

Tampereen Komediateatterin uutuuskomedia Reinikainen pohjautuu yhteen 80-luvun suosituimmista kotimaisista tv-sarjoista. Uutuuskomediaa käsikirjoittamassa on ollut tälläkin kertaa Jussi Tuominen, joka muistelee, että ennen komediaa tehtiin rauhassa.

Jussi Tuominen: Nykykomiikassa ei aikaa vahvalle dialogille

TV:stä tuttu poliisihahmo Reinikainen saa tänä kesänä maailman kantaesityksensä näytelmäversiona Tampereen Komediateatterissa 8.6. klo 19.00. Tenho Saurénin tunnetuksi tekemän hahmon roolissa nähdään näyttelijä-koomikko Risto Korhonen.  Esko Roine palaa legendaarisen, työtaidottomuuttaan peittelevän ylikomisario Rautakallion rooliin. Mika Honkanen näyttelee alun perin isänsä Kalevi Honkasen televisiossa näyttelemän roolin konstaapeli Mäyräsenä.

Ajatus kesäkomediasta Reinikainen syntyi osittain kesällä 2015 Tankki täyteen -esityksen yleisöennätyksen innoittamana. Myös television alkuperäinen Reinikais-sarja syntyi ”Tankin” menestyksestä, kun kirjoittajakaksikolta Neil Hardwick- Jussi Tuominen tilattiin uutta komediaa. 

Jussi Tuomisen mukaan Reinikaisen menestys perustuu vahvaan dialogiin sekä oikeiin näyttelijävalintoihin. Näytelmäversiota käsikirjoittamassa ollut Tuominen ei ole kuitenkaan vielä itse näytelmään nähnyt. 
 

Jussi Tuominen 31.05.2016