Mun Manse

Kirjan Pitäjä

Uimamaisterin todistus kiersi kädestä toiseen. Välistä hymyilytti, olihan todistuksen myöntäjäksi merkitty Mannerheim-liitto. Pöydälle oli aseteltu muistoja aina silmälaseista muistivihkoihin. Kaikki tavarat kuuluvat Juice Leskiselle.

Kirjan Pitäjä

Uimamaisterin todistus kiersi kädestä toiseen. Välistä hymyilytti, olihan todistuksen myöntäjäksi merkitty Mannerheim-liitto. Pöydälle oli aseteltu muistoja aina silmälaseista muistivihkoihin. Kaikki tavarat kuuluvat Juice Leskiselle.

Heinäkuussa avattava Juice-näyttely, työnimeltään Kirjan Pitäjä on poikkeuksellinen näyttely, sillä sen tarinat ovat viety sinne, missä näyttelyn päätähti viihtyi eniten: kirjojen keskelle. Tavanomaisten merkkipaalujen sijasta näytteille asetetaan niitä muistoja, joita taiteilijan ystävät ja läheiset ovat vaalineet. Tarinat kuuluvatkin näyttelyyn myös konkreettisesti: torstaina Juicen Kirjastolla kuvatut videot pyörivät näyttelyn taustalla. Nojatuolissa istuen tarinoitaan kertovat lukuisat Juicen läheiset, muunmuassa Sari Leskinen, Pate Mustajärvi, Hannu "Komisario Palmu" Peltonen ja Heikki Salo.

Minulle Juice on Juice sanojen vuoksi. Taiteilija, joka ymmärsi kielemme muita nokkelammin ja osasi tehdä sanoista ja taiteesta sanataidetta. Vallatonta tarinaa ei voi kahlita museoon, siksi se viedään kirjastoon.

Tavataan siellä. Tai sitten luetaan suoraan, ilman tavuviivoja.

(Juice-näyttely aukeaa Mäntän Kirjastossa 29.7.2016)