Mun Manse

Valitse divari

Minulla on tapana ostaa kirjat käytettyinä. Oikeastaan kirjasta ei vanhetessaan varsinaisesti edes tule käytetty - siitä tulee luettu.

Valitse divari

Minulla on tapana ostaa kirjat käytettyinä. Oikeastaan kirjasta ei vanhetessaan varsinaisesti edes tule käytetty – siitä tulee luettu.

Muuttuvassa maailmassa ja vaihtelevassa informaatiossa on toisinaan hankalaa pysyä periaatteellisena kuluttajana. Vaikka kulutusvalintani eivät aina kohtaa aatteitani, on yksi päätökseni pysynyt aina: kirjoja on ostettava, jotta taide voisi elää. Se on valinta  joka minun on tehtävä, jotta minulle rakkain asia pysyisi olemassa.

Olen vanhanaikainen jörö, enkä ole ikinä lukenut e-kirjaa. Toisinaan jopa aivan uuden kirjan ostaminen tuntuu vieraalta - minä kun olen tottunut siihen, että kirjojen sivut ovat jo melkein puhkiluetut. Kirjan kohdalla se on varsin hyvä myyntipuhe.

Kirjoja rakastavien ihmisten arvokkaimpia etuuksia ovat kirjastot ja divarit. Kireä tilanne karsii meiltä järjestäen kumpiakin, varsinkin divareita, niiden olemassaolon perustuessa lähinnä pienyrittäjien toimintaan. Jos haluaa tehdä kulttuurillisesti tärkeän kannanoton, ostaa kirjansa pienestä divarista. Se ei vaadi enempää perusteluja.

Torstaina unohduin katselemaan suosikkidivarini pihaan nostettuja kirjakoreja. Vain muutamaa hetkeä aikaisemmin olin sotkenut kalenterini sivun yrittäessäni järjestää päivän menoja niin, että ehtisin tehdä kaiken suunnittelemani. Kiireiset menoni unohtuivat jäädessäni tutkimaan hyllyjä. Kahta tuntia myöhemmin astelin ulos ovista, säkillinen kirjoja kainalossani ja mieleni täysin rentoutuneena. Ehkä nämä ovat niitä arjen järjestelykysymyksiä.

Minun piti kirjoittaa siitä, mihin museoihin kannattaa mennä. Tänään en kuitenkaan voi kertoa teille vastausta, sillä en tiedä sitä vielä itsekään. Toisaalta, voin nyt antaa teille luultavasti arvokkaamman neuvon: menkää divariin ja ostakaa kirja. Jos et ole ennen käynyt divareissa, suosittelen tekemään uuden visiitin heti ensivierailun jälkeen. Mikäli divareissa havaitsemani kaava pitää paikkansa, paikan pitäjä tietää jo seuraavalla kerralla ulkomuistista sen, mitkä kirjat tekisivät sinut onnellisemmaksi.

Se ei ole pelkästään asiakaspalvelua. Se on toisen ihmisen kohtaamista.

Valitse divari.