Mun Manse

Oodi kotipihalle

Elämä on avokätinen kumppani. Kaikessa vaatimattomuudessaan se taannoin esitteli minulle Näsijärven päällä tulipunaisena möllöttävän ystävänsä.

Oodi kotipihalle

Elämä on avokätinen kumppani. Kaikessa vaatimattomuudessaan se taannoin esitteli minulle Näsijärven päällä tulipunaisena möllöttävän ystävänsä.

Voi veljet ja siskot, siinä se todella oli: jättimäinen punainen pallo, aivan kuin tuore mansikka tai sellainen oikein hyvä italialainen jäätelöpallo. Ympärilläni kaupunki oli vasta heräämässä ja minulla ei ollut kiire mihinkään. Siinä puisella rappusella istuen vartoilin rauhassa ja ihmettelin näkemääni.

Hiljalleen aurinkokin hipsi tahollensa, muuttui vaaleiksi pilviksi ja kirkastuvaksi aamuksi. Mutta hetken se oli siinä - suurena ja oikeana -  ja oli aivan kuin olisi ollut sanomassa: älä kuule huoli, valo löytää aina teidän luoksenne.

Toisinaan kaikkeus on yksinkertaista.