Mun Manse

Kiitos Tammela!

Satunnaiset sadekuurot jäivät lauantaina toissijaisiksi vauhdin ja vilskeen viedessä huomion kaikista oleellisempaan: jalkapalloon. Tammelan uusi soccer-kenttä pääsi todelliseen testiin peleissä, joissa ei jarruteltu.

Kiitos Tammela!

Satunnaiset sadekuurot jäivät lauantaina toissijaisiksi vauhdin ja vilskeen viedessä huomion kaikista oleellisempaan: jalkapalloon. Tammelan uusi soccer-kenttä pääsi todelliseen testiin peleissä, joissa ei jarruteltu.

Asunnottomien Jalkapallon SM-kisat jättivät minulle hyvän mielen. Joukkueemme kävi pelaamassa kisoissa kaksi näytösottelua ja vaikka voittoja ei tullutkaan, olimme yksimielisesti samaa mieltä päivän onnistumisesta. Tämän kaltaisia tapahtumia me tarvitsemme. Jalkapallon äärellä ollaan toisinaan kuin yleisessä saunassa: kaikki saman arvoisia, menneestä tai tulevasta riippumatta.

Toisinaan hauskanpidon keskellä unohtuu kaikista oleellisin: sen tahon kiittäminen, joka on syypää ilon aloittamiseen. Tampereen Sininauha, KRIS Tampere ja Homeless Academy tekevät pyyteetöntä ja tärkeää työtä niiden asioiden eteen, joista liian usein vaietaan. Kodittomuus ei ole yleisen ajatusmallin mukaan hyvinvointiyhteiskunnan imagoon sopiva asia, mutta tämän kaltaisten tahojen ansioista asia nostetaan pöydälle ja ihminen tuodaan lähemmäksi ihmistä. Kuinka onnekas onkaan se joka saa elää nykyhetkeä nyt ja jättää menneisyyden menneisyyteen.

Vastapuoli teki kolmannen maalinsa ja me hurrasimme silti. Se ei ollut suunniteltua – se tapahtui kuin itsestään.